Категорія
Новини
Дата

Антимонопольний орган США оскаржить рішення суду, яке дозволяє Microsoft придбати Activision за $69 млрд

Федеральна торгова комісія США (FTC) подає апеляцію на рішення федерального судді про те, що Microsoft може продовжити купівлю компанії Activision Blizzard, виробника Call of Duty, за $69 млрд, пише Reuters

Ключові факти

  • Перемога Microsoft у суді у вівторок, 11 липня, наблизила технологічного гіганта до закриття угоди з Activision.
  • У судовому документі FTC про апеляцію немає жодних подробиць. Microsoft заявила, що боротиметься з апеляцією.
  • «Ми розчаровані тим, що FTC продовжує займатися цим, і виступатимемо проти подальших зусиль, спрямованих на те, щоб відкласти можливість рухатися вперед», – заявив президент Microsoft Бред Сміт.
  • Хоча у вівторок компаніям вдалося скасувати судову заборону на завершення угоди, суддя залишив чинною відстрочку, яка не дозволяє їм зробити це до пʼятниці, щоб дати FTC час для подання апеляції.
  • Експерти з правових питань США розійшлися в думках щодо того, чи були у FTC вагомі підстави для апеляції.
  • Коли антимонопольні органи США програють позови про злиття в суді, апеляції подаються нечасто, зазначає агентство. Наприклад, FTC оскаржила рішення понад 10 років тому, коли програла боротьбу з купівлею Wild Oats компанією Whole Foods. 

Контекст

Microsoft уперше оголосила про угоду з Activision у січні 2022 року, прагнучи додати ігри, такі як Call of Duty та World of Warcraft, до бізнесу, який уже містить консоль Xbox, франшизу Halo та програмне забезпечення для створення світу Minecraft. Але регулятори побоюються, що Microsoft може утруднити для конкуруючих платформ безперешкодний доступ до найпопулярніших ігор Activision.

Microsoft повідомляла, що відкрита для вирішення проблем щодо угоди. Компанія уклала 10-річну угоду про перенесення Call of Duty від Activision на ігрові платформи Nintendo Co. та погодилася випускати майбутні версії гри на платформі Steam від Valve Corp. одночасно з їхнім дебютом на Xbox.

У грудні FTC вирішила подати до суду, щоб заблокувати угоду, після того як антимонопольний орган заявив, що вона унеможливить конкуренцію консолям Xbox і бізнесу хмарних ігор. 21 грудня Управління захисту конкуренції та ринків Сполученого Королівства повідомило, що три чверті відгуків, отриманих ним від користувачів, свідчать про підтримку угоди.

Microsoft у відповідь на позов Федеральної торгової комісії (FTC) США стверджувала, що купівля нею Activision Blizzard за $69 млрд не зашкодить конкуренції в цій сфері.

У квітні цього року британський антимонопольний наглядовий орган наклав вето на поглинання Activision Blizzard Inc. корпорацією Microsoft.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні