Категорія
Новини
Дата

Мінфін США дозволив банкам Казахстану працювати з російською системою «Мир»

1 хв читання

Управління контролю за іноземними активами Мінфіну США (OFAC) дозволило банкам Казахстану проводити операції з картами російської платіжної системи «Мир». Відповідне розʼяснення надійшло 8 грудня, повідомило Агентство Республіки Казахстан з регулювання та розвитку фінансового ринку.

Ключові факти

  • Мінфін США «не заперечує проти використання банківських карток системи «Мир» приватними особами, а саме громадянами, які емігрували з Росії до Казахстану, для здійснення операцій, що забезпечують їхню життєдіяльність», йдеться у повідомленні.
  • Проте операції з цією платіжною системою залишаться під особливим контролем, щоб не допустити її використання для обходу антиросійських санкцій, наголосили в OFAC.

Контекст

У середині вересня Мінфін США попередив закордонні банки про ризик санкцій у разі обслуговування російських карток «Мир». Після цього казахстанські Халик Банк та Центр-Кредит призупинили роботу з платіжною системою.

Крім банків Казахстану, після попередження Мінфіну США підтримку «Миру» припинили банки в Туреччині, Узбекистані, Киргизстані. 

У березні через війну Росії проти України міжнародні платіжні системи Visa та Mastercard призупинили роботу в РФ. 

Після оголошення мобілізації в РФ до Казахстану емігрувало понад 400 000 росіян, близько 100 000 із них залишилися, заявляли в Міністерстві праці та соціального захисту населення Казахстану.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні