Категорія
Новини
Дата

Мінфін США дозволив банкам Казахстану працювати з російською системою «Мир»

Управління контролю за іноземними активами Мінфіну США (OFAC) дозволило банкам Казахстану проводити операції з картами російської платіжної системи «Мир». Відповідне розʼяснення надійшло 8 грудня, повідомило Агентство Республіки Казахстан з регулювання та розвитку фінансового ринку.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Мінфін США «не заперечує проти використання банківських карток системи «Мир» приватними особами, а саме громадянами, які емігрували з Росії до Казахстану, для здійснення операцій, що забезпечують їхню життєдіяльність», йдеться у повідомленні.
  • Проте операції з цією платіжною системою залишаться під особливим контролем, щоб не допустити її використання для обходу антиросійських санкцій, наголосили в OFAC.

Контекст

У середині вересня Мінфін США попередив закордонні банки про ризик санкцій у разі обслуговування російських карток «Мир». Після цього казахстанські Халик Банк та Центр-Кредит призупинили роботу з платіжною системою.

Крім банків Казахстану, після попередження Мінфіну США підтримку «Миру» припинили банки в Туреччині, Узбекистані, Киргизстані. 

У березні через війну Росії проти України міжнародні платіжні системи Visa та Mastercard призупинили роботу в РФ. 

Після оголошення мобілізації в РФ до Казахстану емігрувало понад 400 000 росіян, близько 100 000 із них залишилися, заявляли в Міністерстві праці та соціального захисту населення Казахстану.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні