Категорія
Новини
Дата

Банки із Вірменії, Вʼєтнаму та Казахстану відмовилися від російських карток «Мир»

Банки Вірменії, Вʼєтнаму і Казахстану перестали приймати картки з російською платіжною системою «Мир», пише прокремлівське видання «Известия». Раніше від карток «Мир» відмовилися два великих турецькі банки. 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

- У call-центрах вʼєтнамського банку BIDV та казахстанського «Халика» повідомили, що на даний момент не приймають російські картки.

- BIDV продовжує обслуговувати картки VISA, Mastercard, Western Union, JCB, UnionPay, а платіжної системи «Мір» у цьому списку немає, повідомив співробітник банку. 

- У Народному банку Казахстану (Халик банк) повідомили, що російські картки не обслуговуються ні через термінали, ні через банкомати.

- У ЦБ РФ виданню повідомили, що закордонні партнери самі ухвалюють рішення щодо відкриття своєї інфраструктури для прийому карток «Мир».

- На сайті платіжної системи «Мир» на 20 вересня було закрито розділ, в якому раніше повідомлялося про географію прийому карток.

- 20 вересня стало відомо, що у Вірменії банки також перестають обслуговувати російську платіжну систему «Мир». Центробанк країни заявив, що рішення щодо роботи з російськими картками комерційні банки ухвалять самостійно. 

Контекст

Раніше турецькі банки Isbank та Denizbank оголосили про припинення обслуговування карт російської платіжної системи «Мир». 

Офіційні особи США вже давно приватно висловлювали стурбованість з приводу того, що Туреччина стала притулком для російських активів, які перебувають під санкціями, після вторгнення Росії в лютому, кажуть джерела. Але в останні дні адміністрація Байдена стала голосніше заявляти про свої вимоги до турецького уряду щодо дотримання санкцій.

Мінфін США направив листа до низки бізнес-асоціацій у Туреччині з попередженням про ризик потрапити під санкції у разі співпраці з росіянами, на яких уже були накладені обмеження, писала WSJ наприкінці серпня. У мінфіні вважають, що турецькі банки не можуть мати заочних відносин із російськими банками, що перебувають під санкціями, зберігаючи при цьому такі ж звʼязки з американськими банками.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні