Категорія
Новини
Дата

Visa та Mastercard зупиняють роботу в Росії

1 хв читання

Міжнародні платіжні системи Visa та Mastercard зупиняють усі операції в Росії, повідомляє Bloomberg і Mastercard у своєму прессрелізі. Картки платіжних систем, випущені російськими банками, не будуть працювати за кордоном. Водночас у Росії не будуть працювати картки Visa i Mastercard, випущені поза РФ.

Ключові факти

  • Картки Mastercard та Visa, які випускатимуть російські банки, більше не будуть підтримуватися системами. Картки, випущені поза РФ, не будуть працювати в російських магазинах та банкоматах.
  • «Війна та нинішня загроза миру і стабільності вимагає від нас відповіді, суголосної з нашими цінностями», – написав CEO Visa Ал Келлі.
  • Mastercard відновить операції, щойно їй це «буде доречно» та дозволено законом. «Ми не прийняли це рішення легко. Mastercard працює в Росії більше 25 років», – написала компанія.
  • Всі картки Visa та Mastercard, випущені російськими банками, продовжать працювати на території Росії у звичайному режимі, оскільки операції з них обробляються у Національній системі платіжних карток, пояснив ЦБ Росії. Однак транскордонні операції з карт Visa та Mastercard будуть недоступні.

Контекст

Раніше Visa та Mastercard зупинила участь підсанкційних російських банків у платіжних системах. Від участі в системі відключили банки ВТБ, банк «Открытие», Совкомбанк, Промсвязьбанк та Новікомбанк.

Національний банк також просив зупинити обслуговування платіжних карток, емітованих банками-резидентами Російської Федерації.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні