Фото: Facebook Оксен Лісовий
Категорія
Новини
Дата

Міністр освіти Лісовий подав свою дисертацію на перевірку після звинувачень у плагіаті

Фото: Facebook Оксен Лісовий

Новопризначений міністр освіти та науки Оксен Лісовий подав свою дисертацію на перевірку до Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, про це він написав у соцмережах. Напередодні його звинуватили у плагіаті.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти 

  • «Не менше за інших чекаю на її (перевірки) результати. І, як уже казав, у разі виявлення будь-яких порушень нової культури академічної доброчесності, до формування якої від мене буде особлива увага, відмовлюся від ученого ступеня кандидата наук», – написав Лісовий.
  • За словами міністра, щойно він отримає висновок – публічно його оприлюднить.
  • «Триматися за будь-які звання точно не збираюся. Я прийшов у міністерство не для цього, а робити реформи та працювати на якісну освіту глобального рівня», – додав він. 
  • Лісовий захистив кандидатську дисертацію з філософії на тему: «Соціокультурна самоідентифікація особистості» у 2012 році.
  • Після призначення його на посаду міністра у соцмережах почали зʼявлятися звинувачення у плагіаті.
  • Також інформація про те, що наукова робота Лісового не є унікальною, міститься на сайті «Помилки та фальсифікації у наукових дослідженнях». Там наводяться збіги дисертації Лісового з іншими науковими роботами, зокрема дисертацією Ярослава Арабчука, без зазначення у списку літератури. Також стверджується, що до дисертації Лісового майже повністю увійшла стаття Зуєва «Сучасна інформаційна цивілізація та проблема культурної самоідентифікації».

Контекст

18 березня премʼєр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в Кабміні планується низка кадрових перестановок. За його словами, питання кадрових перестановок обговорювалося на засіданні партії «Слуга народу». Шмигаль повідомив, що будуть звільнені з посад міністр освіти ы науки Сергій Шкарлет, а на його місце призначений Оксен Лісовий. 

Верховна Рада на засіданні 20 березня звільнила трьох міністрів, серед них – міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, якого теж раінше звинувачували у плагіаті.

21 березня Верховна Рада призначила Оксена Лісового міністром освіти замість Шкарлета. За це рішення проголосували 313 народних депутатів. Оксен Лісовий з 2010 року обіймає посаду директора Національного центру «Мала академія наук України» (МАН). 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні