Категорія
Новини
Дата

Верховна Рада звільнила трьох міністрів. Їх наступників призначать на наступному засіданні

Верховна Рада на засіданні 20 березня звільнила трьох міністрів: міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, міністра з питань стратегічних галузей промисловості Павла Рябікіна та міністра цифрової трансформації Михайла Федорова. Про це повідомили кілька народних депутатів, присутніх на сьогоднішньому засіданні парламенту.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За звільнення Шкарлета з поста міністра освіти та науки проголосували 295 народних депутатів.
  • За звільнення Рябікіна з посади міністра з питань стратегічних галузей промисловості віддали голоси 303 народні депутати.
  • За «тимчасове» звільнення Федорова проголосували 298 парламентарів. 
  • Як зазначив народний депутат Ярослав Железняк, призначення наступників заплановане на наступному пленарному засіданні.

Контекст

18 березня премʼєр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в Кабміні планується низка кадрових перестановок. За його словами, питання кадрових перестановок обговорювалося на засіданні партії «Слуга народу». Шмигаль повідомив, що будуть звільнені з посад міністр освіти та науки Сергій Шкарлет, а на його місце призначений Оксен Лісовий. Також він анонсував звільнення з посади міністра стратегічних галузей промисловості Павла Рябікіна та призначення на його місце колишнього очільника УЗ Олександра Камишіна.

Крім того, за словами Шмигаля, віцепрем’єр-міністр Федоров займатиметься ще низкою напрямів, крім диджиталізації. Його майбутня посада – віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні