Категорія
Новини
Дата

Верховна Рада звільнила трьох міністрів. Їх наступників призначать на наступному засіданні

1 хв читання

Верховна Рада на засіданні 20 березня звільнила трьох міністрів: міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, міністра з питань стратегічних галузей промисловості Павла Рябікіна та міністра цифрової трансформації Михайла Федорова. Про це повідомили кілька народних депутатів, присутніх на сьогоднішньому засіданні парламенту.

Ключові факти

  • За звільнення Шкарлета з поста міністра освіти та науки проголосували 295 народних депутатів.
  • За звільнення Рябікіна з посади міністра з питань стратегічних галузей промисловості віддали голоси 303 народні депутати.
  • За «тимчасове» звільнення Федорова проголосували 298 парламентарів. 
  • Як зазначив народний депутат Ярослав Железняк, призначення наступників заплановане на наступному пленарному засіданні.

Контекст

18 березня премʼєр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в Кабміні планується низка кадрових перестановок. За його словами, питання кадрових перестановок обговорювалося на засіданні партії «Слуга народу». Шмигаль повідомив, що будуть звільнені з посад міністр освіти та науки Сергій Шкарлет, а на його місце призначений Оксен Лісовий. Також він анонсував звільнення з посади міністра стратегічних галузей промисловості Павла Рябікіна та призначення на його місце колишнього очільника УЗ Олександра Камишіна.

Крім того, за словами Шмигаля, віцепрем’єр-міністр Федоров займатиметься ще низкою напрямів, крім диджиталізації. Його майбутня посада – віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні