Категорія
Новини
Дата

Верховна Рада призначила Федорова на нову посаду, Камишін очолив Мінстратегпром, Лісовий – Міносвіти

Верховна Рада призначила двох міністрів: стратегічних галузей промисловості; освіти та науки, а також віцепрем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністра цифрової трансформації. Про це Forbes повідомив співрозмовник, який був присутнім на сьогоднішньому пленарному засіданні.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти

  • За призначення Михайла Федорова на посаду віцепрем’єр-міністра України з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністра цифрової трансформації України проголосувало 311 народних депутатів. У Федорова зʼявилася нова зона відповідальності – освіта та наука.
  • Колишній голова правління УЗ Олександр Камишін очолив Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості. Це рішення підтримали 312 депутатів.
  • На посаду міністра освіти й науки призначено Оксена Лісового. За це рішення проголосували 313 народних депутатів.

Контекст

18 березня премʼєр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в Кабміні планується низка кадрових перестановок. За його словами, питання кадрових перестановок обговорювалося на засіданні партії «Слуга народу». Шмигаль повідомив, що буде звільнено з посади міністра освіти та науки Сергія Шкарлета, а на його місце призначено Оксена Лісового. Також він анонсував звільнення з посади міністра стратегічних галузей промисловості Павла Рябікіна та призначення на його місце колишнього очільника УЗ Олександра Камишіна.

Крім того, за словами Шмигаля, віцепрем’єр-міністр Федоров займатиметься ще низкою напрямів, крім диджиталізації. Його майбутня посада – віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації України.

20 березня Верховна Рада звільнила трьох міністрів: освіти і науки Сергія Шкарлета, міністра з питань стратегічних галузей промисловості Павла Рябікіна та міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні