Категорія
Новини
Дата

Мінцифри планує запустити «єПідтримку» для вивчення англійської

Міністерство цифрової трансформації запустило національну програму Future Perfect, яка популяризуватиме вивчення англійської, повідомив віцепрем'єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у колонці для Forbes Ukraine. За його словами, нині готується впровадження грошової допомоги у форматі «єПідтримки» для вивчення англійської.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Для всіх українців готуємо у форматі «єПідтримки» грошову допомогу для вивчення англійської. Схожий проєкт реалізували з ковідними сертифікатами, коли українці купували книги, ходили в спортзали», – заявив віцепремʼєр.
  • За словами Федорова, цей досвід буде використано, щоб українці активніше вивчали мови.
  • Також у рамках програми Future Perfect для дітей вивчення англійської стане обов’язковим з дитячого садочка. «Це докорінна трансформація системи освіти, тому що потрібно підготувати педагогів, які викладатимуть у дошкіллі. Необхідно змінити тарифну сітку, заробітні плати, процес навчання» – пояснив урядовець.
  • Для вчителів будуть передбачені безоплатні програми навчання для отримання доступ до якісної освіти та підвищення кваліфікації. «Зокрема, ставимо амбітну ціль, щоб у кожній школі був нейтів-спікер, який навчатиме онлайн або офлайн», – повідомив Федоров. 
  • Також, за його словами, у держсекторі англійська стане обов’язковою. Держслужбовці повинні будуть більш активно вивчати англійську, щоб спілкуватися з партнерами. »Інтеграція в ЄС якраз потребує того, що ми маємо спілкуватися англійською. Шлях у НАТО потребує, щоб ми з партнерами говорили однією мовою. Тому для державного сектору зміни будуть фундаментальними», – додав він.

Контекст

У 2022 році бюджетом було передбачено 3 млрд грн для виплат за програмою «єПідтримка», йшлося про виплати 1000 грн усім вакцинованим. Найпопулярнішими за видами витрат стали: книжкові магазини, кінотеатри, театри, концерти, залізничні й авіа пасажирські перевезення, спорт та ліки.

21 березня 2022 року розпочалися виплати фіндопомоги за програмою «єПідтримка» у зв’язку із втратою частини заробітної плати особам, робота (економічна діяльність) яких тимчасово зупинена внаслідок війни в Україні. Вже наступного дня кошти отримали майже 500 000 українців, повідомляло Мінцифри.

Допомога в 6500 грн передбачалася ФОПам усіх груп (які сплатили ЄСВ за четвертий квартал 2021 року), найманим працівникам, за яких сплачується ЄСВ, із регіонів, де ведуться активні бойові дії.

Цього року Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про надання англійській мові в Україні статусу міжнародної. Документ передбачає, що сфера застосування англійської розшириться. Водночас 49% дорослого населення України взагалі не знають англійської, хоча 56% хочуть підвищити свій рівень володіння цією мовою, йшлося у результатах опитування КМІС

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні