Категорія
Новини
Дата

Мінцифри визначило переможців конкурсу на кращу розробку мисливця на «шахедів». Вони отримають по $1 млн

Три українські виробники отримають по $1 млн на реалізацію та масштабування розробок проти ворожих дронів, повідомило Міністерство цифрової трансформації за підсумками Drone Hackathon «Anti-Shahеd». Загалом 50 команд презентували проєкти для представників Сил безпеки та оборони України. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За результатами конкурсу обрали трьох переможців, які презентували найефективніші проєкти, кожен із них отримає по $1 млн для реалізації та масштабування технологічних розробок, які допоможуть боротися з «шахедами».
  • За словами віцепрем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайла Федорова, зараз критично важливо створити альтернативні системи протидії іранським «шахедам».
  • З переможцями Drone Hackathon «Anti-Shahеd» укладуть контракти на $1 млн, які підуть на якнайшвидшу реалізацію розробки.
  • Нові технології допоможуть боротися з іранськими «шахедами», щоб не витрачати потужні ресурси сил ППО.
  • «Щоб постійно ефективно протидіяти новим атакам ворожих БПЛА, нам необхідно впроваджувати нові системи з виявлення, ідентифікації та знищення цілей», – заявив генерал-майор Збройних сил України Володимир Коваль.

Контекст

Раніше в межах «Армії дронів» уже відбувся перший Drone Hackathon. Із 30 сформованих команд, які презентували технологічні рішення в розвитку БПЛА, шестеро стали переможцями. За пів року вони втілили свої ідеї в продукт, який продемонстрували на полігоні

Drone Hackathon «Anti-Shahеd» реалізується з ініціативи Генштабу ЗСУ, Мінцифри та Мінінфраструктури в межах проєкту «Армія дронів».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні