Категорія
Новини
Дата

Мінцифри визначило переможців конкурсу на кращу розробку мисливця на «шахедів». Вони отримають по $1 млн

1 хв читання

Три українські виробники отримають по $1 млн на реалізацію та масштабування розробок проти ворожих дронів, повідомило Міністерство цифрової трансформації за підсумками Drone Hackathon «Anti-Shahеd». Загалом 50 команд презентували проєкти для представників Сил безпеки та оборони України. 

Ключові факти

  • За результатами конкурсу обрали трьох переможців, які презентували найефективніші проєкти, кожен із них отримає по $1 млн для реалізації та масштабування технологічних розробок, які допоможуть боротися з «шахедами».
  • За словами віцепрем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайла Федорова, зараз критично важливо створити альтернативні системи протидії іранським «шахедам».
  • З переможцями Drone Hackathon «Anti-Shahеd» укладуть контракти на $1 млн, які підуть на якнайшвидшу реалізацію розробки.
  • Нові технології допоможуть боротися з іранськими «шахедами», щоб не витрачати потужні ресурси сил ППО.
  • «Щоб постійно ефективно протидіяти новим атакам ворожих БПЛА, нам необхідно впроваджувати нові системи з виявлення, ідентифікації та знищення цілей», – заявив генерал-майор Збройних сил України Володимир Коваль.

Контекст

Раніше в межах «Армії дронів» уже відбувся перший Drone Hackathon. Із 30 сформованих команд, які презентували технологічні рішення в розвитку БПЛА, шестеро стали переможцями. За пів року вони втілили свої ідеї в продукт, який продемонстрували на полігоні

Drone Hackathon «Anti-Shahеd» реалізується з ініціативи Генштабу ЗСУ, Мінцифри та Мінінфраструктури в межах проєкту «Армія дронів».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні