Категорія
Новини
Дата

Міжнародні Microsoft, Cisco, Ericsson допомагають «Київстару» відновити роботу – Комаров

Американські Microsoft, Cisco та шведська Ericsson допомагають найбільшому в Україні оператору «Київстар» відновити роботу після масштабної кібератаки. Про це в інтервʼю Forbes повідомив президент компанії Олександр Комаров.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Дуже багато ми співпрацюємо із Microsoft, Cisco, Ericsson, – сказав президент «Київстару». – Насправді це глобальна команда, яка залучена до вирішення цього кейсу».
  • Ericsson, за його словами, залучена до відновлення інфраструктури оператора.
  • «Microsoft є експертом у розслідуванні, бо нам потрібно зрозуміти першоджерело проблеми», – сказав Комаров.
  • Cisco – один з найбільших постачальників систем кіберзахисту «Київстару». «Щоб підняти цей периметр і захистити, нам допомагає Сisco як наш найбільший провайдер послуг», – сказав Комаров.

Контекст

Зранку, 12 грудня, абоненти мобільного оператора «Київстар» з усієї України не можуть скористатися послугами мобільного звʼязку та доступом в інтернет через масштабний збій. У компанії заявили про технічні проблеми. Через збій також не працює нацроумінг. Причиною технічного збою у роботі оператора стала хакерська атака, повідомили Forbes у пресслужбі компанії. 

Президент «Київстару» Олександр Комаров повідомив, що кібератака була дуже потужною. За його словами, відбулося «проникнення в ІТ-інфраструктуру та її руйнування». Основна мета атаки – максимальне руйнування інтелектуальної інфраструктури оператора, зазначив очільник компанії. 

СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом кібератаки на «Київстар». Одна з версій, яку наразі досліджують слідчі СБУ, – за цією хакерською атакою можуть стояти російські спецслужби.

Спеціалісти мобільного оператора «Київстар» на 20:00 12 грудня частково відновили роботу послуг фіксованого звʼязку. З 13 грудня оператор «Київстар» почне поступово відновлювати мобільний звʼязок. 

Більше про збій в мережі «Київстар» та його причини читайте в редакційному матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні