Категорія
Новини
Дата

Міжнародні резерви України у вересні знизилися на 1,7% через валютні інтервенції – НБУ

Міжнародні резерви України на 1 жовтня становили $39,7 млрд, повідомила пресслужба Національного банку. У вересні вони зменшилися на 1,7%.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Зменшення резервів відбулося внаслідок інтервенцій НБУ з продажу валюти для покриття різниці між попитом та пропозицією на валютному ринку та боргових виплат в іноземній валюті, які значною мірою були компенсовані надходженнями від міжнародних партнерів.
  • Минулого місяця на користь уряду надійшло $3,3 млрд: макрофінансова допомога від ЄС ($1,6 млрд), грант від США через трастовий фонд Світового банку ($1,3 млрд), від розміщення валютних облігацій внутрішньої державної позики ($386,4 млн) та від Світового банку під гарантію Великої Британії ($100 млн).
  • Уряд виплатив за обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті $465,3 млн. Крім того, Україна сплатила Міжнародному валютному фонду $882,1 млн.
  • Чистий продаж валюти НБУ минулого місяця становив майже $2,7 млрд.

Контекст

Станом на 1 вересня Міжнародні резерви України становили $25,4 млрд. У серпні вони збільшилися на 13,6% завдяки надходженню значного обсягу міжнародної допомоги.

Україна в серпні, за словами міністра фінансів Сергія Марченка, отримала рекордний місячний обсяг зовнішньої фінансової допомоги на рівні $4,6 млрд, зокрема надані США через Світовий банк $3 млрд грантових коштів. Грантові кошти, за словами співрозмовника Forbes із НБУ, Мінфін цілком законно зараховує до рахунків у держбанках, оминаючи резерви НБУ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні