Чиста купівля валюти українцями у вересні сягнула $444 млн. Це найбільший показник із лютого /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Чиста купівля валюти українцями у вересні сягнула $444 млн. Це найбільший показник із лютого

Getty Images

Минулого місяця чиста купівля валюти населенням зросла до рекордного показника з лютого цього року – $444,28 млн, повідомляє Національний банк України. Відповідно до даних НБУ, українці у вересні купували більше валюти, ніж продавали.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Згідно із даними регулятора, українці зменшили продаж готівкової іноземної валюти до $1,36 млрд, а купівлю – до $1,55 млрд.
  • Проте фізособи різко збільшили купівлю безготівкової валюти – до $485 млн із $228 млн у попередньому місяці. 
  • Продаж безготівкової валюти у вересні зменшився до $224 млн.

Контекст

У серпні чиста купівля валюти населенням сягнула $148,53 млн, хоча у липні і червні українці продавали більше валюти, ніж купували. Це призвело до помірного ослаблення курсу гривні.

НБУ оголосив про перехід з 3 жовтня до режиму керованої гнучкості обмінного курсу. У Нацбанку наголосили, що керована гнучкість курсу відрізняється від режиму плаваючого курсоутворення, який діяв в Україні до 24 лютого 2022 року. За поточного режиму НБУ продовжить ретельно контролювати ситуацію на валютному ринку та залишатиметься ключовим гравцем на ньому, пояснив регулятор. Що саме змінив Нацбанк і чи слід очікувати паніки на валютному ринку, читайте в матеріалі Forbes.

На 4 жовтня НБУ встановив офіційний курс гривні на рівні 36,59 грн/$. Це на 2 коп. вище від фіксованого курсу, який діяв з кінця липня минулого року (36,57 грн/$).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні