Категорія
Новини
Дата

Міжнародний суд ООН розпочав слухання за позовом України проти Росії. Україна звинувачує РФ у геноциді

У Міжнародному суді ООН розпочинаються слухання за позовом України проти Росії у справі щодо звинувачень у геноциді. Україна також звернулася до Міжнародного суду, аби той змусив Росію зупинити військові дії. Про це повідомляє Міністерство закордонних справ.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Українська делегація представить юридичні аргументи в справі проти Росії 7 березня, повідомляє МЗС.
  • Україна заявляє, що Росія маніпулює міжнародним правом і Конвенцією про запобігання злочину геноциду та покарання за нього.
  • Україна звертається до Міжнародного суду ООН, аби він призначив запобіжні заходи і припинив кровопролиття. Вони включають зупинку військових дій на території України і припинення військових дій «будь-якими та іншими збройними підрозділами під її контролем».
  • «Українська дипломатія продовжує боротися проти російських загарбників на всіх фронтах, у тому числі юридичному. Ми відстоюємо не лише свою свободу та незалежність, але й весь міжнародний правопорядок», – заявив міністр зовнішніх справ Дмитро Кулеба

Контекст

26 лютого 2022 року Україна подала позов до Міжнародного суду ООН щодо порушення Росією Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього. Україна у позові не стверджує, що Росія у лютому 2022 року вчинила геноцид української нації, але вказує про його потенційне планування. Слухання пройдуть у Палаці миру в Гаазі.

Європейський суд з прав людини уже наказав припинити атаки на житлові квартали, швидкі допомоги, школи і лікарні. Росія також має убезпечити медичні заклади, персонал та «швидкі» на територіях воєнних дій. Це тимчасові заходи, поки Росія не вчинила «непоправної шкоди»

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні