Категорія
Новини
Дата

monobank додав нові функції для «Банок». Деталі

Monobank розширив можливості «Банок», зокрема, додавши IBAN для долучення до зборів юросіб, повідомив співзасновник банку Олег Гороховський. Загалом за час роботи цього сервісу було зібрано майже 50 млрд грн.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

За словами Гороховського, у «Банці» останнім часом зʼявилися такі функції:

  • Можливість зберігати чужі «Банки» до себе.

По-перше, тепер усі цікаві Банки під рукою, і не треба їх повторно шукати в соцмережах.

По-друге, можна постійно моніторити прогрес збору.

По-третє, тепер можна налаштовувати періодичні відрахування на вибрані «Банки». 

  • Зʼявився IBAN для «Банок», щоб залучати до зборів бізнеси, адже юрособи не можуть просто так закидати на «Банку», їм треба реквізити.
  • Фонди отримали змогу відкривати багато зборів одночасно
  • У наступному релізі також зʼявиться можливість прикріпляти звіт у «Банку» після її розбиття. Звіт буде доступний за посиланням на розбиту «Банку».

Співзасновник monobank зазначив, що нова версія поступово стає доступною усім.

Контекст

У 2020 році monobank запустив опцію для накопичення грошей під назвою «Банка». У жовтні 2022 року співзасновник банку Олег Гороховський повідомляв Forbes, що для українського волонтерського руху mono, а точніше його сервіс «Банка», є одним із найбільш популярних інструментів для збору донатів. Від початку війни і до жовтня 2022 року у monobank було створено понад 100 000 «банок», які загалом зібрали понад 5 млрд грн.

Гороховський зазначав, що «Банка» – це аналог приватівської «Скарбнички», з допомогою якої можна було непомітно накопичити кошти невеликими сумами, перераховуючи відсоток від витрат або округлюючи залишок. Коли розроблявся подібний сервіс у mono, планувалася більш сучасна версія із можливістю спільного накопичення. Після початку вторгнення РФ mono зрозумів, що спільно можна робити не тільки накопичення, а й збори, і тоді було надано можливість фондам завести «Банки».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні