Категорія
Новини
Дата

«Може вплинути на екологічну ситуацію». «Метінвест» прокоментував російські обстріли Авдіївського коксохіма

Група «Метінвест» попередила про можливе погіршення екологічної ситуації у регіоні внаслідок учорашнього обстрілу російськими військами Авдіївського коксохімічного заводу, повідомляє «Метінвест Авдіївка».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У компанії повідомили, по коксохіму РФ нанесла авіаційні удари, бомби влучили у цех уловлювання підприємства, зайнялася пожежа.
  • Ніхто зі співробітників заводу не постраждав, а пожежу вдалося частково локалізувати під ранок, 29 вересня.
  • «Через хімічний склад продуктів горіння черговий терористичний акт росіян може вплинути на екологічну ситуацію в регіоні. Оцінити екологічний вплив через масовані ворожі атаки поки що неможливо», – йдеться у повідомленні.

Контекст

У ніч на четвер, 28 вересня, російські окупанти атакували Україну 44 ударними БпЛА «Shahed-136/131» з південно-східного напрямку, повідомляють Повітряні сили. Силами та засобами ППО було, знищено 34 «шахеди».

АКХЗ – найбільший коксохімічний завод Європи, основний виробник коксу в Україні. Підприємство входить до групи «Метінвест», основними акціонерами якої є СКМ Рината Ахметова (71,24%) та група компаній «Смарт-Холдинг» Вадима Новинського (23,76%).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні