Категорія
Новини
Дата

«Може вплинути на екологічну ситуацію». «Метінвест» прокоментував російські обстріли Авдіївського коксохіма

1 хв читання

Група «Метінвест» попередила про можливе погіршення екологічної ситуації у регіоні внаслідок учорашнього обстрілу російськими військами Авдіївського коксохімічного заводу, повідомляє «Метінвест Авдіївка».

Ключові факти

  • У компанії повідомили, по коксохіму РФ нанесла авіаційні удари, бомби влучили у цех уловлювання підприємства, зайнялася пожежа.
  • Ніхто зі співробітників заводу не постраждав, а пожежу вдалося частково локалізувати під ранок, 29 вересня.
  • «Через хімічний склад продуктів горіння черговий терористичний акт росіян може вплинути на екологічну ситуацію в регіоні. Оцінити екологічний вплив через масовані ворожі атаки поки що неможливо», – йдеться у повідомленні.

Контекст

У ніч на четвер, 28 вересня, російські окупанти атакували Україну 44 ударними БпЛА «Shahed-136/131» з південно-східного напрямку, повідомляють Повітряні сили. Силами та засобами ППО було, знищено 34 «шахеди».

АКХЗ – найбільший коксохімічний завод Європи, основний виробник коксу в Україні. Підприємство входить до групи «Метінвест», основними акціонерами якої є СКМ Рината Ахметова (71,24%) та група компаній «Смарт-Холдинг» Вадима Новинського (23,76%).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні