Категорія
Новини
Дата

Сили ППО збили 34 із 44 «шахедів» та шість розвідувальних дронів, є влучання на Кіровоградщині

У ніч на четвер, 28 вересня, російські окупанти атакували Україну 44 ударними БпЛА «Shahed-136/131» з південно-східного напрямку, повідомляють Повітряні сили. Силами та засобами ППО було, знищено 34 «шахеди».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Для відбиття атаки залучали винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи.
  • Протягом минулої доби, 27 вересня, знищено шість розвідувальних безпілотників оперативно-тактичного рівня (Орлан, Зала, Суперкам).
  • У Кіровоградській області зафіксовані влучання внаслідок нічної атаки російських дронів, повідомив голова обласної військової адміністрації Андрій Райкович.
  • «Ворожа дронова атака не оминула Кіровоградщину. Частину шахедів над областю знищено. Проте є й влучання», – написав він.
  • За попередньою інформацією, обійшлося без загиблих, травмованих та пошкодження цивільної інфраструктури. На місці події – усі відповідні служби.
  • На Одещині після нічної атаки влучань, руйнувань і постраждалих немає, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Кіпер.
  • По Миколаєву ввечері 27 вересня близько 21:44 було завдано ракетного удару. «Потрапляння відбулося в обʼєкт інфраструктури на околицях міста… Постраждалих немає», – повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

Контекст

У ніч на 25 вересня росіяни атакували Одесу. Внаслідок ударів суттєво пошкоджена будівля морського вокзалу та готелю «Кемпінські – Одеса», знищені зерносховища й складські будівлі. Ворог влучив у припортову інфраструктуру. Суттєвих пошкоджень зазнав морський вокзал Одеси, в будівлі привокзального готелю, що вже кілька років не функціонує, спалахнула пожежа.

У ніч на 26 вересня окупанти знову атакували ударними БпЛА типу «Shahed», повідомляють Повітряні сили. Було зафіксовано пуски 38 ударних БпЛА. Було влучання по одному з підприємств у Кривому Розі, у припортову інфраструктуру в Ізмаїльському районі Одещини та в інфрастуктурний обʼєкт на Черкащині.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні