Категорія
Новини
Дата

Сили ППО збили 34 із 44 «шахедів» та шість розвідувальних дронів, є влучання на Кіровоградщині

1 хв читання

У ніч на четвер, 28 вересня, російські окупанти атакували Україну 44 ударними БпЛА «Shahed-136/131» з південно-східного напрямку, повідомляють Повітряні сили. Силами та засобами ППО було, знищено 34 «шахеди».

Ключові факти

  • Для відбиття атаки залучали винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи.
  • Протягом минулої доби, 27 вересня, знищено шість розвідувальних безпілотників оперативно-тактичного рівня (Орлан, Зала, Суперкам).
  • У Кіровоградській області зафіксовані влучання внаслідок нічної атаки російських дронів, повідомив голова обласної військової адміністрації Андрій Райкович.
  • «Ворожа дронова атака не оминула Кіровоградщину. Частину шахедів над областю знищено. Проте є й влучання», – написав він.
  • За попередньою інформацією, обійшлося без загиблих, травмованих та пошкодження цивільної інфраструктури. На місці події – усі відповідні служби.
  • На Одещині після нічної атаки влучань, руйнувань і постраждалих немає, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Кіпер.
  • По Миколаєву ввечері 27 вересня близько 21:44 було завдано ракетного удару. «Потрапляння відбулося в обʼєкт інфраструктури на околицях міста… Постраждалих немає», – повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

Контекст

У ніч на 25 вересня росіяни атакували Одесу. Внаслідок ударів суттєво пошкоджена будівля морського вокзалу та готелю «Кемпінські – Одеса», знищені зерносховища й складські будівлі. Ворог влучив у припортову інфраструктуру. Суттєвих пошкоджень зазнав морський вокзал Одеси, в будівлі привокзального готелю, що вже кілька років не функціонує, спалахнула пожежа.

У ніч на 26 вересня окупанти знову атакували ударними БпЛА типу «Shahed», повідомляють Повітряні сили. Було зафіксовано пуски 38 ударних БпЛА. Було влучання по одному з підприємств у Кривому Розі, у припортову інфраструктуру в Ізмаїльському районі Одещини та в інфрастуктурний обʼєкт на Черкащині.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні