Категорія
Новини
Дата

МВФ розраховує на завершення дискусії з Україною щодо повноцінної програми найближчими днями

1 хв читання

Експерти Міжнародного валютного фонду (МВФ) та представники влади України розраховують на завершення дискусій щодо потенційної програми підтримки найближчими днями. Про це повідомила пресслужба МВФ.

Ключові факти

  • Зазначається, що місія МВФ на чолі з паном Гевіном Греєм провела з 8 по 15 березня обговорення заходів економічної політики з представниками української влади у Варшаві на запит щодо програми, яку буде підтримувати МВФ.
  • «Обговорення між фахівцями МВФ та представниками влади України було продуктивним. Було досягнуто помітно істотного прогресу на шляху до погодження низки заходів, що могли би лягти в основу програми, підтриманої Фондом», – повідомив постійний представник МВФ в Україні Ваграм Степанян.
  • Тож експерти МВФ та влада України «розраховують на завершення дискусій найближчими днями».

Контекст

20 лютого Київ відвідала директорка-розпорядниця МВФ Кристаліна Георгієва. Візит відбувся за чотири дні після того, як Україна отримала попереднє позитивне рішення щодо перегляду «моніторингової програми» (PMB). Восени минулого року програма стала своєрідним компромісом між неготовністю Фонду фінансувати країну, що знаходиться у стані війни, та бажанням України отримати принаймні план дій, який, зрештою, приведе до повноцінної програми МВФ. Наприклад, у вересні, коментуючи стан перемовин із Фондом, премʼєр Шмигаль характеризував позицію останнього як «абсолютно пасивну».

МВФ готовий надати значну економічну підтримку Україні в рамках нової повноцінної кредитної програми, сказала в інтервʼю Bloomberg Георгієва після візиту до Києва.

Як повідомив за результатами зустрічей премʼєр Денис Шмигаль, тепер Україна розраховує на багаторічну програму МВФ обсягом понад $15 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні