МВС попередило про нову шахрайську схему під виглядом компенсації від «Київстару». Деталі /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

МВС попередило про нову шахрайську схему під виглядом компенсації від «Київстару». Деталі

Getty Images

Шахраї почали створювати у месенджерах фейкові боти оператора зв’язку «Київстар», під приводом компенсації вони розповсюджують фішингові посилання, повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У рамках нової фішингової схеми шахраї пропонують абоненту перейти за посиланням та зареєструватися, щоб отримати гроші.
  • Таким чином зловмисники отримують доступ до сторінок у соцмережах і онлайн-банкінгу.
  • У МВС закликали українців не переходити за сумнівними посиланнями, не ділитися номерами телефонів та особистими даними, довіряти тільки перевіреній інформації на офіційних сторінках компанії.

Контекст

Зранку, 12 грудня, абоненти «Київстару» з усієї України не змогли скористатися послугами мобільного звʼязку та доступом в інтернет через масштабний збій. У компанії заявили про технічні проблеми. Через збій також не працює нацроумінг. Причиною технічного збою у роботі оператора стала хакерська атака, повідомили Forbes у пресслужбі компанії. 

Президент «Київстару» Олександр Комаров зазначив, що кібератака була дуже потужною. За його словами, відбулося «проникнення в ІТ-інфраструктуру та її руйнування». Основна мета атаки – максимальне руйнування інтелектуальної інфраструктури оператора, зазначив очільник компанії. 

СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом кібератаки на «Київстар». Одна з версій, яку наразі досліджують слідчі СБУ, – за цією хакерською атакою можуть стояти російські спецслужби.

У своєму відеозверненні Комаров заявив, що терміни відновлення сервісів «Київстару» остаточно не зрозумілі. Він додав, що «Київстар» надасть компенсацію абонентам, які не мали звʼязку або не могли скористатися сервісами оператора.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні