Категорія
Новини
Дата

На кордоні з Польщею продовжується блокування трьох напрямків. У чергах – понад 5000 вантажівок

На ранок 12 грудня продовжується блокування руху вантажного транспорту у трьох пунктах пропуску на кордоні з Польщею та в одному – на в’їзд до Словаччини, загалом у чергах на кордоні – понад 5000 вантажівок. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в коментарі УП.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • На кордоні з Польщею продовжується блокування трьох напрямків «Рава-Руська – Гребенне», «Краківець – Корчова» і «Шегині – Медика». На цих напрямках у черзі в бік України – 2600 вантажівок. Найбільше – навпроти пункту пропуску «Шегині», повідомив Демченко. 
  • За його словами, на ПП «Ягодин – Дорогуськ», де 11 грудня був розблокований рух, станом на ранок за інформацією від польських прикордонників, у черзі перебуває приблизно 700 вантажівок. 
  • Вчора на ранок там було 1000 автівок. Демченко відзначив збільшення кількості вантажівок, які перетнули кордоном за минулу добу. Загалом кордон на цьому напрямку перетнуло 420 вантажівок, 300 з яких – у бік України.
  • «Показників, які були до 6 листопада, ще немає, але ми сподіваємося їх досягти найближчим часом», – наголосив він.

Контекст

З 6 листопада перевізники Польщі розпочали страйк на кордоні з Україною, заблокувавши три пункти пропуску для проїзду вантажного транспорту: «Корчова – Краковець», «Гребенне – Рава-Руська» та «Дорогуськ – Ягодин».

У середньому один день простою через страйк на польсько-українських пунктах пропуску завдає одній українській компанії близько 1 млн грн втрат, підрахувала Європейська Бізнес Асоціація. За оцінкою Федерації роботодавців, наразі економіка зазнала понад €400 млн збитків внаслідок блокування кордону.

4 грудня у напрямку з України до Польщі на ПП «Угринів – Долгобичув» почався пропуск порожніх великовагових транспортних засобів загальною дозволеною масою понад 7,5 т.

11 грудня польські протестувальники розблокували рух вантажівок на найбільшому пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ».

Водночас Словацька спілка перевізників (UNAS) 11 грудня відновила блокування руху вантажівок через пункт пропуску «Вишнє Нємецьке – Ужгород». Також до протесту приєднаються перевізники Угорщини.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні