Категорія
Новини
Дата

На кордоні з Польщею продовжується блокування трьох напрямків. У чергах – понад 5000 вантажівок

1 хв читання

На ранок 12 грудня продовжується блокування руху вантажного транспорту у трьох пунктах пропуску на кордоні з Польщею та в одному – на в’їзд до Словаччини, загалом у чергах на кордоні – понад 5000 вантажівок. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в коментарі УП.

Ключові факти

  • На кордоні з Польщею продовжується блокування трьох напрямків «Рава-Руська – Гребенне», «Краківець – Корчова» і «Шегині – Медика». На цих напрямках у черзі в бік України – 2600 вантажівок. Найбільше – навпроти пункту пропуску «Шегині», повідомив Демченко. 
  • За його словами, на ПП «Ягодин – Дорогуськ», де 11 грудня був розблокований рух, станом на ранок за інформацією від польських прикордонників, у черзі перебуває приблизно 700 вантажівок. 
  • Вчора на ранок там було 1000 автівок. Демченко відзначив збільшення кількості вантажівок, які перетнули кордоном за минулу добу. Загалом кордон на цьому напрямку перетнуло 420 вантажівок, 300 з яких – у бік України.
  • «Показників, які були до 6 листопада, ще немає, але ми сподіваємося їх досягти найближчим часом», – наголосив він.

Контекст

З 6 листопада перевізники Польщі розпочали страйк на кордоні з Україною, заблокувавши три пункти пропуску для проїзду вантажного транспорту: «Корчова – Краковець», «Гребенне – Рава-Руська» та «Дорогуськ – Ягодин».

У середньому один день простою через страйк на польсько-українських пунктах пропуску завдає одній українській компанії близько 1 млн грн втрат, підрахувала Європейська Бізнес Асоціація. За оцінкою Федерації роботодавців, наразі економіка зазнала понад €400 млн збитків внаслідок блокування кордону.

4 грудня у напрямку з України до Польщі на ПП «Угринів – Долгобичув» почався пропуск порожніх великовагових транспортних засобів загальною дозволеною масою понад 7,5 т.

11 грудня польські протестувальники розблокували рух вантажівок на найбільшому пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ».

Водночас Словацька спілка перевізників (UNAS) 11 грудня відновила блокування руху вантажівок через пункт пропуску «Вишнє Нємецьке – Ужгород». Також до протесту приєднаються перевізники Угорщини.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні