Категорія
Новини
Дата

Словаччина заблокувала рух вантажівок через пункт пропуску на кордоні з Україною

Представники спілки перевізників Словаччини заблокували рух вантажівок через пункт пропуску «Вишнє Нємецьке» на українсько-словацькому кордоні, повідомила Державна прикордонна служба України. Також спостерігаються проблеми з оформленням документів на ПП «Чоп – Захонь», що на українсько-угорському кордоні, зазначають українські митники.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Інформацію про блокування руху Держприкордонслужбі передали о 16:10 словацькі прикордонники. 
  • Протестувальники обмежують рух вантажівок, які прямують з України в бік Словаччини. На виїзд зі Словаччини рух вантажівок не блокується. Пропуск легкових автомобілів та автобусів здійснюється в штатному режимі, йдеться в повідомленні. 
  • Перед пунктом пропуску «Ужгород», суміжним зі словацькиму «Вишнє Нємецьке», в електронній черзі на виїзд до Словаччини перебувають 1263 вантажівки.
  • Водночас у ПП «Чоп – Захонь», що на українсько-угорському кордоні, спостерігається негативна тенденція зі зменшення кількості прийнятих угорською стороною великогабаритних транспортних засобів, повідомила Держприкордонслужба.
  • Це повʼязано насамперед із відсутністю експедиторських організацій у пункті пропуску «Захонь», що знаходиться на угорському боці. Саме там здійснювалося оформлення транзитних документів Т1 на вантажі, які ввозили великогабаритні автомобілі на територію ЄС через зазначений пункт пропуску.
  • Для уникнення випадків повернення транспортних засобів угорською стороною прикордонники радять оформлювати документи Т1 у внутрішніх митницях одразу під час оформлення експортних митних декларацій.

Контекст

21 листопада перевізники зі Словаччини заблокували рух вантажівок у напрямку одного з пунктів пропуску на кордоні з Україною. Проте вранці 22 листопада рух було відновлено. 1 грудня представники Спілки перевізників Словаччини знову розпочали блокування руху вантажівок через пункт пропуску «Вишнє Нємецьке», який суміжний з українським пунктом пропуску «Ужгород». 5 грудня рух вантажівок на кордоні між Україною та Словаччиною було відновлено.

Напередодні Словацька спілка перевізників (UNAS) заявила, що з 11 грудня планує заблокувати рух вантажівок через пункт пропуску «Вишнє Нємецьке – Ужгород» Також до протесту приєднаються перевізники Угорщини.

Водночас польські протестувальники 11 грудня розблокували рух вантажівок на найбільшому пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» на українсько-польському кордоні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні