Категорія
Новини
Дата

Словацькі та угорські перевізники сьогодні розпочнуть блокування руху на кордоні з Україною (оновлено)

1 хв читання

Словацька спілка перевізників (UNAS) з понеділка, 11 грудня, знову планує заблокувати рух вантажівок через пункт пропуску «Вишнє-Німецьке – Ужгород», повідомляє UNAS. Також до протесту приєднаються перевізники Угорщини.

Ключові факти

  • Згідно із заявою перевізників, рішення про поновлення протесту було ухвалено у неділю, 10 грудня, на підставі «впливу на ринок автотранспорту Словаччини». 
  • Блокування кордону має розпочатися з 15:00, скільки воно триватиме – наразі невідомо.  
  • Перевізники додають, що заблокують вʼїзд на територію Словацької Республіки для вантажних перевезень, а особистий транспорт не обмежуватимуть.
  • «Приєднуємося до протестів, які організовуються в Польщі з 6 листопада та з 11 грудня також на території Угорщини», – заявили в UNAS.
  • Асоціація угорських підрядників автоперевезень MKFE також почне протест, вимагаючи скасування транспортного безвізу для України, йдеться у заяві організації. Асоціація отримала дозвіл на проведення такої демонстрації від поліції повіту Саболч-Сатмар-Берег.
  • Акція протесту пройде біля пункту пропуску «Загонь – Чоп».

 Контекст

21 листопада перевізники зі Словаччини заблокували рух вантажівок у напрямку одного з пунктів пропуску на кордоні з Україною. Проте вранці 22 листопада рух було відновлено. 1 грудня представники Спілки перевізників Словаччини знову розпочали блокування руху вантажівок через пункт пропуску «Вишнє Німецьке», який суміжний із українським пунктом пропуску «Ужгород».

5 грудня рух вантажівок на кордоні між Україною та Словаччиною було відновлено.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні