Категорія
Новини
Дата

«Укрзалізниця» відправила до Польщі першу партію фур, які застрягли на кордоні через блокаду (відео)

«Укрзалізниця» відправила до Польщі перший контрейлерний поїзд з вантажівками, які змушені були чекати на кордоні через блокаду з боку польських перевізників, повідомила пресслужба компанії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У складі першого поїзда – 23 платформи, на які завантажили 13 тягачів з напівпричепами. 
  • Поїзд курсує за маршрутом Скнилів (Україна) – Славкув (Польща). Митне та прикордонне оформлення вантажу проходить на залізничному прикордонному переході «Ізов – Грубешів».  
  • Аналогічні рейси будуть організовані й у зворотному напрямку. Зі станції Славкув фури прямують до місця призначення вже автошляхом. 
  • Водії фур доїжджають до залізничних платформ автобусом.
  • Над проєктом компанія працювала два тижні. Залишилося розв’язати формальні питання щодо швидкого перетину польського кордону – компанія працює над прискоренням процесу, повідомили в УЗ. 
  • Щоб замовити перевезення вантажівки контрейлерним поїздом з України, потрібно звернутися до філії «Центр транспортного сервісу «Ліски» АТ «Укрзалізниця», у зворотному напрямку – до UZ Cargo Poland.

Контекст

З 6 листопада перевізники Польщі розпочали страйк на кордоні з Україною, заблокувавши три пункти пропуску для проїзду вантажного транспорту: «Корчова – Краковець», «Гребенне – Рава-Руська» та «Дорогуськ – Ягодин».

1 грудня заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач та держсекретар міністерства інфраструктури Польщі Рафал Вебер погодили заходи для розблокування кордону.

4 грудня у напрямку з України до Польщі на ПП «Угринів – Долгобичув» почався пропуск порожніх великовагових транспортних засобів загальною дозволеною масою понад 7,5 т. 

У середньому один день простою через страйк на польсько-українських пунктах пропуску завдає одній українській компанії близько 1 млн грн втрат, підрахувала Європейська Бізнес Асоціація. За оцінкою Федерації роботодавців, наразі економіка зазнала понад €400 млн збитків внаслідок блокування кордону.

УЗ готується переправляти навантажені на контрейлерні платформи українські фури масово, повідомив 7 грудня заступник директора департаменту комерційної роботи УЗ Валерій Ткачов. За його словами, так українські експортери намагаються розв’язати проблему з блокадою українсько-польського кордону.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні