Категорія
Новини
Дата

«Нафтогаз» отримав контроль над ще трьома облгазами РГК, яку повʼязують з Фірташем

До групи «Нафтогаз» долучилися ще три газорозподільні підприємства – «Сумигаз», «Вінницягаз» і «Дніпропетровськгаз», які раніше працювали під брендом «Регіональна газова компанія» (РГК), повідомляє пресслужба компанії «Газмережі». 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти  

  • Згідно з повідомленням, відповідальність за «Сумигаз», «Вінницягаз» і «Дніпропетровськгаз» несуть дві компанії, що входять до складу групи «Нафтогаз». 
  • «Державне акціонерне товариство «Чорноморнафтогаз» управляє активами, а «Газорозподільні мережі України» (бренд «Газмережі») координує новоприєднані команди, займається оптимізацією їхньої роботи, формує стратегію розвитку та отримує ліцензіювання.
  • Таким чином у групі вже запрацювали Кропивницька, Дніпровська та Харківська філії, які безперебійно надають послуги розподілу газу 1,2 млн родин, промислових і бюджетних установ. 
  • Також тривають трансформаційні процеси на підприємствах у Харкові, Кривому Розі, а також Київському, Житомирському та Львівському облгазах.

Контекст

Групу РГК пов’язують із Дмитром Фірташем. Проте офіційно він не є бенефіціаром цієї компанії.

У травні 2022-го Печерський районний суд арештував і передав в управління АРМА корпоративні права 26 облгазів. Потім уряд передав ці активи в управління «Нафтогазу України». Причина арешту – 1,5 млрд грн несплати за користування мережами.

До кінця року «Нафтогаз» планує замінити керівництво на всіх облгазах РГК, заявляв голова «Нафтогазу» Олексій Чернишов Forbes. Цю задачу «Нафтогаз» переклав на плечі новоствореній компанії «Газмережі». Щоб взяти під контроль розподіл газу в регіоні, «Газмережі» реєструють місцеву філію, яка має отримати ліцензію у НКРЕКП.

Паралельно регулятор має анулювати ліцензію діючого облгаза. За такою схемою у грудні до «Газмережі» перейшов «Кіровоградгаз», який з 2017 року контролює «Нафтогаз».

«Нафтогаз» майже рік намагається встановити контроль над облгазами групи РГК, які за рік виручали на розподілі газу близько 20 млрд грн. Про націоналізацію облгазів та її проблеми читайте тут.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні