Категорія
Новини
Дата

Нафтогазовий гігант Saudi Aramco близький до альянсу з Renault і Geely. Компанії запустять виробництво двигунів

Китайський автовиробник Geely Automobile Holdings підписав меморандум із Saudi Aramco щодо інвестицій нафтогазового гіганта в заплановане спільне підприємство з Renault. Про це йдеться у спільній заяві на сайті Geely.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Geely, Saudi Aramco та Renault підписали необовʼязковий лист про наміри щодо потенційних інвестицій. У результаті Aramco може отримати міноритарну частку у майбутньому спільному підприємстві французького та китайського автовиробників.
  • Передбачається, що Geely і Renault збережуть рівні частки на підприємстві, а Aramco отримає міноритарну частку. 
  • Лист про наміри передбачає тримісячний період ексклюзивності, який закінчиться у вересні.

Контекст

Наприкінці 2022 року Geely оголосила про потенційне спільне підприємство з Renault. Компанії планують спільно створювати і постачати двигуни внутрішнього згоряння та гібридні двигуни. 

Підприємство також планує розробляти ефективніші бензинові двигуни на тлі підвищеної уваги до екології та переходу на електромобілі.

За даними Geely, підприємство має стати самостійним постачальником із сукупною потужністю понад 5 млн двигунів внутрішнього згоряння і гібридних двигунів на рік.

У січні повідомлялося, що обидва автовиробники розглядають Aramco як потенційного інвестора.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні