Категорія
Новини
Дата

Наглядова рада «Нафтогазу» обрала головою Ентоні Маріно. Що про нього відомо

Головою наглядової ради НАК «Нафтогаз України» обрано Ентоні Маріно – спеціаліста з розвідки та видобування з понад 38-річним досвідом роботи в нафтогазовій сфері. Про це повідомила пресслужба «Нафтогазу». Це рішення було прийнято на засіданні наглядової ради 10 лютого.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Ентоні Маріно має широкий управлінський досвід. Обіймав посади виконавчого директора, президента та СЕО міжнародної компанії з розвідки та видобутку вуглеводнів з ринковою капіталізацією $4 млрд Vermilion Energy.
  • Нині Маріно також є президентом та CEO канадської енергетичної компанії Tenaz Energy. Впродовж 2002–2020 років працював у наглядових радах і радах директорів шести компаній та організацій. 
  • «Новообрана наглядова рада «Нафтогазу» розпочинає свою роботу. Це дуже важливо як для забезпечення прозорості процесів всередині компанії, так і для її публічного сприйняття. Впевнений, що попереду на нас чекає багато плідної роботи», – додав голова «Нафтогазу» Олексій Чернишов.

Контекст

У вересні 2021 року Кабмін узяв на себе повноваження наглядової ради НАК «Нафтогаз України» та призначив нове правління. Мінекономіки оголосило конкурс на відбір чотирьох незалежних членів наглядової ради НАК. Заявки приймалися до 26 грудня 2022 року.

Кабмін 24 січня затвердив на посади членів наглядової ради «Нафтогазу» шістьох переможців відбору: чотирьох незалежних членів та двох представників держави.

Незалежними членами стали: колишній старший віце-президент норвезької компанії Equinor (Statoil) Анфіннсен Тор Мартін, президент і гендиректор Vermilion Energy Маріно Ентоні, Хуквей Річард, який має 33-річний досвід роботи у компанії BP, та професор бізнес-школи INSEAD Людо ван дер Хейден.

До складу увійшли також двоє представників держави: заступник керівника Офісу президента Ростислав Шурма та радниця прем’єр-міністра України з питань енергетики Наталя Бойко.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні