«Наразі це неможливо». Віцепрем’єрка з євроінтеграції Стефанішина озвучила терміни повноцінного запуску медіаринку /Артем Галкін
Категорія
Новини
Дата

«Наразі це неможливо». Віцепрем’єрка з євроінтеграції Стефанішина озвучила терміни повноцінного запуску медіаринку

Артем Галкін

Віцепремʼєр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина вважає, що запуск медіаринку в Україні можливий лише після війни, про це вона повідомила естонському виданню ERR. Вона зазначила, що законодавство для забезпечення прозорості медіаринку вже ухвалене.

Ключові факти

  • «Запускати медіаринок саме як ринок, як економічно вигідні проєкти ми будемо вже після війни. Зараз це неможливо, хоча у нас активно розвиваються стрімінгові платформи та різні інтернет-проєкти», – заявила вона.
  • Стефанішина нагадала, що в умовах війни в Україні діють певні обмеження для радіомовлення та телебачення.
  • Віцепремʼєр зазначила, що прозорість медіаринку була однією з умов Єврокомісії для початку переговорів про надання членства у ЄС, і вона вже виконана.
  • «Відповідне законодавство нами було ухвалено, і було створено державний орган, який забезпечує контроль на цьому ринку. Законодавство також містить дуже жорсткі вимоги прозорості в питаннях власності та управління активами в сфері медіабізнесу, а також санкції за невиконання цих вимог», – пояснила вона.

Контекст

Україна подала заявку на членство в ЄС 28 лютого 2022 року, на п’ятий день повномасштабного вторгнення Росії. 17 червня Єврокомісія рекомендувала визнати європейську перспективу України та надати їй статус кандидата на вступ до спільноти. 23 червня 2022 року Україна отримала статус кандидата на вступ до ЄС.

У травні премʼєр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна має бути готовою до вступу в ЄС через два роки, але має отримати політичне рішення про початок перемовин щодо вступу вже цього року.

28 серпня президент Євроради Шарль Мішель заявив, що ЄС повинен бути готовий прийняти нові країни-члени до 2030 року.

8 листопада Європейська комісія рекомендувала Європейській Раді розпочати процес перемовин про вступ України та Молдови до ЄС, сказала голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на пресконференції у Брюсселі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні