Категорія
Новини
Дата

НБУ запропонував банкам обмін безготівкової валюти на готівкову через дефіцит у касах

Національний банк України вживає заходів для розвʼязання проблем із браком готівкової валюти в касах окремих банків, ідеться у повідомленні НБУ. Проблема спричинена логістичними труднощами з її доставкою з-за кордону, пояснив регулятор.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Для розвʼязання проблеми НБУ за необхідності здійснюватиме операції з обміну безготівкової валюти банків на готівкову валюту для підкріплення кас банківських установ. Перша операція з обміну готівкової валюти на безготівкову відбудеться сьогодні, 7 вересня. НБУ проводитиме такі операції, доки це буде необхідно. 
  • Поточний брак готівкової валюти в окремих банках є тимчасовим, наголосив заступник голови НБУ Юрій Гелетій. 
  • Нацбанк також рекомендує банкам збільшити обсяги завезення готівкової валюти, щоб унеможливити виникнення відповідних труднощів у майбутньому. 
  • У НБУ наголосили, що операції з обміну готівкової валюти на безготівкову між Нацбанком та банками жодним чином не впливатимуть на обсяг міжнародних резервів України.     

Контекст

У серпні 2022 року українці купили $1,47 млрд, продали $1,36 млрд, свідчать дані НБУ. Вперше з початку повномасштабного вторгнення РФ фізособи в Україні за серпень купили на $107 млн валюти більше, ніж продали.

У серпні українці продали на $1,168 млрд валюти готівкою, безготівково – на $199 млн, а купили $1,346 млрд готівкою і $128 млн валюти безготівково.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні