Категорія
Новини
Дата

Німеччина запровадить додаткові заходи для економії газу і виділить €15 млрд на заповнення сховищ

Через скорочення постачання російського газу Німеччина хоче запровадити додаткові заходи економії. Про це сказав віце-канцлер, міністр ФРН у справах економіки та захисту клімату Роберт Габек, пише DW з посиланням на dpa. Планується скоротити використання газу у промисловості та для виробництва електроенергії, а заповнення сховищ – прискорити.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Споживання газу має й надалі скорочуватися, проте необхідно його більш активне надходження до сховищ – інакше взимку його може не вистачити, йдеться у доповіді.
  • «Очевидно, що стратегія Путіна полягає в тому, щоб вселити в нас невпевненість, призвести до зростання цін і розколоти нас», – наголосив Габек.
  • Для забезпечення заповнення сховищ уряд Німеччини найближчим часом надасть додаткову кредитну лінію на €15 млрд через державний банк KfW, повідомило dpa з посиланням на джерела в уряді. 
  • Крім того, промислові споживачі, які зможуть скоротити використання газу, отримають компенсацію, її профінансують у ринковому порядку.

Контекст

14 червня «Газпром» заявив, що знизить постачання Німеччини більш ніж на 40%. Йшлося лише про 100 млн куб. м на добу – замість звичного обсягу в 167 млн. Причиною було названо затримку з ремонтом обладнання німецьким концерном Siemens. Пізніше було оголошено, що добова продуктивність з 16 червня опуститься до 67 млн кубометрів. У «Газпромі» пояснили це «зупинкою експлуатації ще одного газотурбінного двигуна Siemens» на компресорній станції «Портова».

Пізніше про скорочення обсягів постачання газу з Росії повідомили також Чехія, Австрія, Італія та Франція.

У балансі ЄС російський газ займає 40%, а економіка Німеччини – одна з найбільш залежних від російських енергоносіїв.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні