Категорія
Новини
Дата

Німеччина запровадить додаткові заходи для економії газу і виділить €15 млрд на заповнення сховищ

1 хв читання

Через скорочення постачання російського газу Німеччина хоче запровадити додаткові заходи економії. Про це сказав віце-канцлер, міністр ФРН у справах економіки та захисту клімату Роберт Габек, пише DW з посиланням на dpa. Планується скоротити використання газу у промисловості та для виробництва електроенергії, а заповнення сховищ – прискорити.

Ключові факти

  • Споживання газу має й надалі скорочуватися, проте необхідно його більш активне надходження до сховищ – інакше взимку його може не вистачити, йдеться у доповіді.
  • «Очевидно, що стратегія Путіна полягає в тому, щоб вселити в нас невпевненість, призвести до зростання цін і розколоти нас», – наголосив Габек.
  • Для забезпечення заповнення сховищ уряд Німеччини найближчим часом надасть додаткову кредитну лінію на €15 млрд через державний банк KfW, повідомило dpa з посиланням на джерела в уряді. 
  • Крім того, промислові споживачі, які зможуть скоротити використання газу, отримають компенсацію, її профінансують у ринковому порядку.

Контекст

14 червня «Газпром» заявив, що знизить постачання Німеччини більш ніж на 40%. Йшлося лише про 100 млн куб. м на добу – замість звичного обсягу в 167 млн. Причиною було названо затримку з ремонтом обладнання німецьким концерном Siemens. Пізніше було оголошено, що добова продуктивність з 16 червня опуститься до 67 млн кубометрів. У «Газпромі» пояснили це «зупинкою експлуатації ще одного газотурбінного двигуна Siemens» на компресорній станції «Портова».

Пізніше про скорочення обсягів постачання газу з Росії повідомили також Чехія, Австрія, Італія та Франція.

У балансі ЄС російський газ займає 40%, а економіка Німеччини – одна з найбільш залежних від російських енергоносіїв.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні