Категорія
Новини
Дата

«Нова Пошта» запустила доставку в поштомати і пункти видачі у Чехії 

Компанія «Нова Пошта» запустила послугу доставки у поштомати AlzaBox і пункти видачі GLS у Чехії, йдеться у повідомленні пресслужби компанії.

Ключові факти

  • Доставку документів і посилок вагою до 10 кг з України в Чехію можна замовити не тільки на адресу отримувача чи у відділення Nova Post, але й у 2700 партнерських поштоматів і пунктів видачі, зазначається у повідомленні.
  • Відправлення можна оформити як з України, так і у відділенні Nova Post у Празі з доставкою в поштомат або пункт видачі у будь-якому місті в Чехії. 
  • Термін доставки з України в поштомат чи пункт видачі в Чехії – від пʼяти робочих днів. Термін зберігання посилки в поштоматі – три доби, а далі вона буде переадресована на відділення Nova Post. У пункті видачі посилка може чекати отримувача пʼять діб. 
  • Максимальний розмір відправлення у поштомат – 50х50х50 см, у пункт видачі – 100х50х50 см.
  • Вартість доставки з України в Чехію в пункти видачі GLS і поштомати AlzaBox залишаються на рівні тарифу на доставку у відділення Nova Post в Чехії: документи – 250 грн, посилки до 2 кг – 400 грн, посилки до 10 кг – 600 грн.
  • Вартість доставки у поштомат або пункт видачі між містами в Чехії: документи – 60 CZK, посилки до 2 кг – 70 CZK, посилки до 10 кг – 110 CZK.

Контекст

5 червня «Нова Пошта» відкрила своє перше відділення в Чехії

Торік «Нова Пошта» доставила 6,5 млн міжнародних посилок, що на 30% менше, ніж у 2021-му (9,3 млн). При цьому кількість посилок з України зросла у пʼять разів порівняно з минулим роком. Найбільше посилок доставлено в Польщу та Німеччину, повідомила пресслужба компанії. Саме ці країни прийняли найбільше українців (за оцінкою НП – 4 млн).  

У 2023-му компанія планує вийти на довоєнний рівень міжнародних посилок за рахунок освоєння нових напрямків.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні