Категорія
Новини
Дата

«Нова пошта» запустила послугу адресного забору посилок у Польщі

1 хв читання

Компанія «Нова пошта» запустила можливість виклику кур’єра на будь-яку польську адресу, щоб відправити документи або посилки до 30 кг в Україну, йдеться у пресрелізі компанії.

⚡️ Ексклюзивний спікер на Саміті СЕО: Грег Маккеон, автор бестселерів «Есенціалізм» та «Без зусиль». Ви дізнаєтеся, як досягати більшого, роблячи менше, і зберігати продуктивність у світі, де вигорання стало нормою. Долучайтеся до саміту вже 1 листопада за посиланням.

Ключові факти

  • Послуга діє по всій території Польщі, навіть у тих містах, де немає відділень Nova Post. Вартість виклику курʼєра складає 43 грн (5 злотих), які оплачуються додатково до послуги доставки.
  • Щоб замовити адресний забір, потрібно заповнити заявку на сайті та оплатити доставку. Також необхідно перевірити вміст посилки на наявність заборонених товарів та самостійно її запакувати, адже кур’єр не перевіряє вміст відправлення. 
  • У разі виявлення заборонених товарів під час перевірки митною службою, вони будуть вилучені або вся посилка повернеться відправнику. Усі витрати за повернення буде сплачувати відправник.
  • З України до Польщі також можна відправити посилки «Новою поштою» на будь-яку польську адресу, у відділення Nova Post або поштомат.

Контекст

У жовтні 2022-го «Нова пошта» відкрила у Варшаві своє перше відділення в Польщі. Сьогодні їх вже 18 у найбільших містах країни: Кракові, Любліні, Ґданську, Вроцлаві, Познані, Лодзі та Жешуві. До грудня середня кількість доставок через усі польські відділення зросла до 2500 на добу. 

Торік «Нова пошта» доставила 6,5 млн міжнародних посилок, що на 30% менше, ніж у 2021-му (9,3 млн). При цьому кількість посилок з України зросла у пʼять разів порівняно з минулим роком. Найбільше посилок доставлено в Польщу та Німеччину, повідомила пресслужба компанії. Саме ці країни прийняли найбільше українців (за оцінкою НП – 4 млн).  

У 2023-му компанія планує вийти на довоєнний рівень міжнародних посилок за рахунок освоєння нових напрямків. 

20 березня «Нова пошта» відкрила перше відділення у литовському Вільнюсі. Це вже друга європейська країна, де з’явилися відділення Nova Post, йдеться у пресрелізі компанії. 

«Нова пошта» у 2022 році доставила 315 млн посилок. Фінансових результатів за минулий рік компанія не розголошує.

Засновники «Нової пошти» Вячеслав Климов та Володимир Поперешнюк стали підприємцями 2022 року за версією Forbes Ukraine. «Нова пошта» інвестує €10 млн у розвиток у країнах Європи до 2025 року, планується відкриття 200 відділень у 30-ти країнах, повідомив співвласник «Нової пошти» Володимир Поперешнюк на відкритті першого вантажного відділення в Литві, пише «Інтерфакс-Україна».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд