Категорія
Новини
Дата

Обʼєднана «Датагруп-Volia» і lifecell інвестує в Україну $1,5 млрд – Шелемба

Угода з купівлі французьким мільярдером Ксавʼє Ньєлем провайдера фіксованого інтернету «Датагруп-Volia» і оператора lifecell принесе в країну $1,5 млрд інвестицій. Про це в інтервʼю Forbes Ukraine сказав CEO «Датагруп-Volia» Михайло Шелемба, який очолить об'єднану компанію.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «16 квітня вирішується доля $1,5 млрд інвестицій, в які входять сума угоди та інвестиційні зобов’язання на п’ять років», – сказав Шелемба.
  • 16 квітня суд розглядатиме апеляцію материнської компанії lifecell – Turkcell – про знаття арешту 20% корпоративних прав оператора. Їх арештували у жовтні 2023-го нібито через наявність у структурі власності підсанкційних російських бізнесменів.
  • «Нам потрібно буде багато інвестувати в розвиток мереж і нові технології, – сказав Шелемба. – Чим більш ефективні ми будемо, тим більше буде рости обсяг бізнесу».

Контекст

8 квітня інвесткомпанія NJJ Holding французького мільярдера Ксав’є Ньєля оголосила про плани злиття третього за кількістю абонентів оператора lifecell та провайдера домашнього інтернету «Датагруп-Volia».

Заявку на придбання lifecell та ще двох українських активів турецької Turkcell Антимонопольний комітет (АМКУ) розглядає понад три місяці.

Потенційно придбання lifecell буде одним із найбільших M&A в Україні за останнє десятиріччя. Ньєль готовий заплатити за українські активи $525 млн. Також у березні АМКУ дозволив Ньєлю придбати «Датагруп-Volia». Сума угоди може бути $120 млн, писав раніше Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні