Категорія
Новини
Дата

«Охматдит» збудує новий корпус, будівельну компанію визначать на конкурсі

1 хв читання

Національна дитяча спеціалізована лікарня «Охматдит» планує оголосити конкурс на виконання будівельних робіт з ліквідації наслідків ракетної атаки. Про це повідомив міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко на брифінгу 12 липня.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Уже наступного тижня очікується перший дефектний акт щодо пошкоджень, яких зазнав нещодавно зведений корпус «Охматдиту», на базі якого планується першочергово забезпечити надання медичної допомоги. 
  • Після того «Охматдит» оголосить збір конкурсних пропозицій на виконання робіт з відновлення. А після вибору експертної організації буде зрозуміла дата початку робіт та їхня тривалість, йдеться у повідомленні.
  • Кошти, які надходять від благодійників, будуть спрямовані, зокрема, на будівництво нового корпусу на місці зруйнованого, дадав очільник МОЗ.
  • За даними МОЗ, на вечір 11 липня на офіційному благодійному рахунку «Охматдиту» та рахунку фонду «Охматдит» було зібрано понад 470 млн грн. Усі ці кошти дадуть змогу розпочати першочергові роботи з відновлення, зазначив Ляшко. 
  • Уже визначені три напрями, за якими будуть спрямовані зібрані завдяки пожертвам та виділені урядом кошти: відновлення пошкоджених приміщень, створення можливостей для надання критично важливих медичних послуг і будівництво нового корпусу замість зруйнованого та пошкоджених аварійних будівель.
  • Очільник МОЗ зазначив, що за попередніми оцінками, клініка потребуватиме заміни обладнання на суму близько 360-400 млн грн. Від компаній-виробників обладнання надходять запити щодо його постачання, перелік обладнання визначить «Охматдит», сказав Ляшко.

Контекст

8 липня російські терористи вразили ракетою дитячу лікарню «Охматдит», що призвело до значних руйнувань будівель медзакладу та людських жертв. Постраждали пʼять корпусів медзакладу, в тому числі один найновіший; одна будівля – корпус токсикології з відділення хронічних та гострих інтоксикацій – обвалилася повністю. 

У старому хірургічному корпусі вибиті майже всі вікна, суттєво пошкоджено два хірургічні й два соматичні, реанімаційне та хірургічне відділення.

У новому, зведеному лише нещодавно, корпусі пошкоджено 12 відділень, з них вісім – хірургічних, пʼять – онкологічних, дві реанімації, операційний блок, відділення радіології та променевої терапії. Також частково пошкоджена єдина в країні онкогематологічна лабораторія.

З перших годин українські бізнесмени та компанії надають товари, техніку та гроші на рятувальну операцію та відновлення «Охматдиту»

Фандрейзингова платформа United24 і monobank започаткували збір на 100 млн грн для відновлення «Охматдиту».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд