Категорія
Новини
Дата

Окупанти знищили завод «Азовсталь» у Маріуполі — заступник мера

1 хв читання

Завод «Азовсталь» у Маріуполі повністю знищений ворожими обстрілами. Про це сказав в інтервʼю Forbes заступник мера міста Сергій Орлов.

Ключова цитата

«Нічого не працює. Все стоїть. Запустити це все вже не можна. «Азовсталь» розбомблено. Повністю. Дуже багато авіанальотів прийшлося на «Азовсталь», — сказав Орлов.

Читайте повний текст: «Людей ховають в братських могилах, деяких — у своїх дворах». Інтервʼю заступника мера Маріуполя про катастрофу в місті

Контекст

МК «Азовсталь» – металургійне підприємство повного циклу, входить до «Метінвест Холдингу» Рината Ахметова та Вадима Новинського. Підприємство виробляло плоский, сортовий та фасонний прокат, а також мало потужності з виробництва коксу.

Група «Метінвест» ще 24 лютого оголосила про переведення частини обладнання Маріупольського меткомбінату імені Ілліча та «Азовсталі» в режим гарячої консервації для забезпечення безпеки працівників та збереження обладнання.

Завдяки цьому настання техногенної катастрофи в Маріуполі в результаті військових дій виключено. Консервація потужностей виконана у тому числі для того, щоб їхню роботу можна було відновити навіть у разі можливих пошкоджень, заявила пресслужба Групи.

Стабільних каналів звʼязку з містом зараз немає, тому оцінити рівень працездатності інфраструктури підприємств можна буде після закінчення гострої фази бойових дій, повідомили у Групі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні