Категорія
Новини
Дата

Окупанти знищили завод «Азовсталь» у Маріуполі — заступник мера

Завод «Азовсталь» у Маріуполі повністю знищений ворожими обстрілами. Про це сказав в інтервʼю Forbes заступник мера міста Сергій Орлов.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключова цитата

«Нічого не працює. Все стоїть. Запустити це все вже не можна. «Азовсталь» розбомблено. Повністю. Дуже багато авіанальотів прийшлося на «Азовсталь», — сказав Орлов.

Читайте повний текст: «Людей ховають в братських могилах, деяких — у своїх дворах». Інтервʼю заступника мера Маріуполя про катастрофу в місті

Контекст

МК «Азовсталь» – металургійне підприємство повного циклу, входить до «Метінвест Холдингу» Рината Ахметова та Вадима Новинського. Підприємство виробляло плоский, сортовий та фасонний прокат, а також мало потужності з виробництва коксу.

Група «Метінвест» ще 24 лютого оголосила про переведення частини обладнання Маріупольського меткомбінату імені Ілліча та «Азовсталі» в режим гарячої консервації для забезпечення безпеки працівників та збереження обладнання.

Завдяки цьому настання техногенної катастрофи в Маріуполі в результаті військових дій виключено. Консервація потужностей виконана у тому числі для того, щоб їхню роботу можна було відновити навіть у разі можливих пошкоджень, заявила пресслужба Групи.

Стабільних каналів звʼязку з містом зараз немає, тому оцінити рівень працездатності інфраструктури підприємств можна буде після закінчення гострої фази бойових дій, повідомили у Групі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні