Онлайн-філософи, відео-резюме та відмова від гранту. Кому дали гроші та що було зі стартапами цього тижня /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Онлайн-філософи, відео-резюме та відмова від гранту. Кому дали гроші та що було зі стартапами цього тижня

Getty Images

Інвестори продовжують цікавитися українським ІТ-ринком і запускають акселераційні програми для стартапів. У фокусі – компанії на ранніх стадіях для раундів серії pre-seed та seed. Серед інших новин тижня: відкриття офісів ІТ-компаній та центрів R&D. Розповідаємо головне

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ізраїльска компанія TeraSky виходить на ринок України. На початку 2022 року компанія відкриває офіс у Києві і хоче найняти понад 50 спеціалістів. TeraSky допомагає бізнесам та стартапам користуватися «складними» сервісами – Google Cloud, Google Workspace, AWS чи Business Analysis Tool Looker. Серед клієнтів компанії – Marvel, Playtika, Coca-Cola та Intel. В Україні TeraSky працює зі стартапом Reface.

Ajax Systems відкриває R&D-офіс у Львові. Це четвертий центр розробки та інновацій компанії – за рік туди хочуть найняти 20-25 спеціалістів: embedded-розробників, Java-розробників та менеджерів проєктів. Львівська команда буде розробляти нові пристрої системи безпеки Ajax. Раніше компанія успішно запустила розробку у Вінниці, Харкові та Києві.

Стартап Awesomic відмовився від гранту на $50 000. Український стартап, який допомагає бізнесам знайти дизайнерів відмовився від гранту на $50 000 від Українського фонду стартапів. «На момент подання заявки на грант він для нас був важливим», – каже Роман Севастьянов, один із засновників Awesomic. Нещодавно стартап закрив раунд на $2 млн.

Український фонд стартапів роздав $425 000. Гранти отримали 11 стартапів на стадії seed та pre-seed. Ось, хто переміг під час 65-го Pitch Day.

Грант на $25 000 отримали:

  • Alter Ego. Це бібліотека із порадами від відомих філософів, митців, науковців та письменників, які допоможуть користувачам «стати кращою версією себе».  
  • Fintellect. Додаток для планування бюджету, встановлення цін та внутрішніх грошових переказів для креативних агенцій та ІТ компаній.
  • Drill. Мобільний додаток для тренувань зі стрільби та самооборони.
  • EmployFox. Сервіс для створення відео-резюме.
  • Vgreen. Вертикальний розумний сад.

Грант на $50 000 отримали:

  • MISU. Мобільний додаток, який слідкує за станом здоров’я користувачів та попереджає про критичні стани ще до їх появи.
  • AR Warriors. Гра у доповненій реальності, в яку можна грати на вулиці.
  • AssayMe. Стартап, який за допомогою медичних експрес-тестів для аналізу сечі у домашніх умовах та мобільного додатка інтерпретує 14 параметрів здоровʼя та записує на онлайн-консультацію з лікарем.
  • Recoshelf. Розумні камери, які допомагають рітейлерам розставляти товари так, щоб їх купували частіше. 
  • BloggerMall. Платформа для роботи з блогерами, яка аналізує їх активність за допомогою машинного навчання.
  • Advicera. Бот-консультант на основі штучного інтелекту.

Можливості для стартапів

Хакатон AllStartup Weekend. У хакатоні від іспанського інкубатора Demium можуть взяти участь стартапи та підприємці, які не мають ідеї чи готового продукту. Переможці AllStartup Weekend пройдуть 6-місячну інкубаційну програму та зможуть отримати 100 000 євро інвестицій від фонду. 

В Україні запускають інвестфонд на $50 млн. Ним будуть керувати американський стартап-акселератор USMAC та фонд із Кремнієвої долини Catapult. У фокусі фонду – українські стартапи на ранніх стадіях, які «створюють сервіси для постпандемічного світу». Фонд почне працювати в Україні навесні 2022 року. До нього хочуть залучити відомих українських бізнесменів, які заробляють гроші поза межами IT.

Фонд Anchor Ventures шукає стартапи. Фонд працює з командами на pre-seed стадії та шукає українські стартапи, які хочуть вийти на ринок США. Anchor Ventures – це мікс фонду та акселератора. Він допомагає пройти увесь шлях – від перших кроків до залучення стартапами нових інвестицій.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні