Онлайн-філософи, відео-резюме та відмова від гранту. Кому дали гроші та що було зі стартапами цього тижня /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Онлайн-філософи, відео-резюме та відмова від гранту. Кому дали гроші та що було зі стартапами цього тижня

2 хв читання

Getty Images

Інвестори продовжують цікавитися українським ІТ-ринком і запускають акселераційні програми для стартапів. У фокусі – компанії на ранніх стадіях для раундів серії pre-seed та seed. Серед інших новин тижня: відкриття офісів ІТ-компаній та центрів R&D. Розповідаємо головне

Ізраїльска компанія TeraSky виходить на ринок України. На початку 2022 року компанія відкриває офіс у Києві і хоче найняти понад 50 спеціалістів. TeraSky допомагає бізнесам та стартапам користуватися «складними» сервісами – Google Cloud, Google Workspace, AWS чи Business Analysis Tool Looker. Серед клієнтів компанії – Marvel, Playtika, Coca-Cola та Intel. В Україні TeraSky працює зі стартапом Reface.

Ajax Systems відкриває R&D-офіс у Львові. Це четвертий центр розробки та інновацій компанії – за рік туди хочуть найняти 20-25 спеціалістів: embedded-розробників, Java-розробників та менеджерів проєктів. Львівська команда буде розробляти нові пристрої системи безпеки Ajax. Раніше компанія успішно запустила розробку у Вінниці, Харкові та Києві.

Стартап Awesomic відмовився від гранту на $50 000. Український стартап, який допомагає бізнесам знайти дизайнерів відмовився від гранту на $50 000 від Українського фонду стартапів. «На момент подання заявки на грант він для нас був важливим», – каже Роман Севастьянов, один із засновників Awesomic. Нещодавно стартап закрив раунд на $2 млн.

Український фонд стартапів роздав $425 000. Гранти отримали 11 стартапів на стадії seed та pre-seed. Ось, хто переміг під час 65-го Pitch Day.

Грант на $25 000 отримали:

  • Alter Ego. Це бібліотека із порадами від відомих філософів, митців, науковців та письменників, які допоможуть користувачам «стати кращою версією себе».  
  • Fintellect. Додаток для планування бюджету, встановлення цін та внутрішніх грошових переказів для креативних агенцій та ІТ компаній.
  • Drill. Мобільний додаток для тренувань зі стрільби та самооборони.
  • EmployFox. Сервіс для створення відео-резюме.
  • Vgreen. Вертикальний розумний сад.

Грант на $50 000 отримали:

  • MISU. Мобільний додаток, який слідкує за станом здоров’я користувачів та попереджає про критичні стани ще до їх появи.
  • AR Warriors. Гра у доповненій реальності, в яку можна грати на вулиці.
  • AssayMe. Стартап, який за допомогою медичних експрес-тестів для аналізу сечі у домашніх умовах та мобільного додатка інтерпретує 14 параметрів здоровʼя та записує на онлайн-консультацію з лікарем.
  • Recoshelf. Розумні камери, які допомагають рітейлерам розставляти товари так, щоб їх купували частіше. 
  • BloggerMall. Платформа для роботи з блогерами, яка аналізує їх активність за допомогою машинного навчання.
  • Advicera. Бот-консультант на основі штучного інтелекту.

Можливості для стартапів

Хакатон AllStartup Weekend. У хакатоні від іспанського інкубатора Demium можуть взяти участь стартапи та підприємці, які не мають ідеї чи готового продукту. Переможці AllStartup Weekend пройдуть 6-місячну інкубаційну програму та зможуть отримати 100 000 євро інвестицій від фонду. 

В Україні запускають інвестфонд на $50 млн. Ним будуть керувати американський стартап-акселератор USMAC та фонд із Кремнієвої долини Catapult. У фокусі фонду – українські стартапи на ранніх стадіях, які «створюють сервіси для постпандемічного світу». Фонд почне працювати в Україні навесні 2022 року. До нього хочуть залучити відомих українських бізнесменів, які заробляють гроші поза межами IT.

Фонд Anchor Ventures шукає стартапи. Фонд працює з командами на pre-seed стадії та шукає українські стартапи, які хочуть вийти на ринок США. Anchor Ventures – це мікс фонду та акселератора. Він допомагає пройти увесь шлях – від перших кроків до залучення стартапами нових інвестицій.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні