ByteDance тестує чат-бот Grace на основі ШІ серед співробітників  /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

ByteDance тестує чат-бот Grace на основі ШІ серед співробітників 

Getty Images

ByteDance Ltd. тестує чат-бот на основі штучного інтелекту, приєднуючись до китайських інтернет-конгломератів від Alibaba Group Holding Ltd. до Baidu Inc. у гонці за створення локальної версії ChatGPT, пише Bloomberg. Власник TikTok назвав проєкт Grace, повідомив представник компанії.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Співробітники, які використовують сервіс, отримують спливаюче повідомлення про те, що він заснований на кількох великих мовних моделях, за словами одного з тестувальників внутрішнього проєкту.
  • Цей чат-бот є першою офіційною ознакою того, що ByteDance просувається у галузі генеративного ШІ, яка злетіла після того, як OpenAI продемонструвала свій потенціал, розгорнувши ChatGPT у листопаді. 
  • У всьому світі TikTok також експериментує із чат-ботом Tako. Наразі він виглядає як месенджер всередині основної платформи TikTok, де користувачі можуть задавати запитання.

Контекст

Інтернет-сектор Китаю розпочав стрімке нарощування інвестицій у ШІ. Лідер пошукових систем Baidu у березні представив першу відповідь ChatGPT, Ernie Bot, спровокувавши гонку компаній, включаючи Alibaba, Tencent Holdings Ltd. та SenseTime Group Inc. 

Місцева китайська преса повідомила, що ByteDance розробляє власні великі мовні моделі, але компанія не підтвердила цю інформацію.

Всі компанії борються за домінування на прибутковому внутрішньому ринку за можливої відсутності ChatGPT і західних аналогів, таких як Bard від Google. Головний інтернет-регулятор Китаю заявив, що йому буде потрібно перевірити безпеку інструментів генеративного ШІ, перш ніж їх можна буде ввести в дію. Тим часом санкції США позбавили китайські технологічні фірми кращих чипів для навчання своїх моделей ШІ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні