Категорія
Новини
Дата

Ощадбанк надасть «Епіцентру К» $50 млн на будівництво елеваторів і торгових центрів

Ощадбанк уклав нові кредитні договори з ТОВ «Епіцентр К» на $50 млн, повідомила пресслужба банку. Кошти буде спрямовано на будівництво елеваторів для зберігання зерна та допоміжної інфраструктури, а також на будівництво і відкриття торговельних центрів.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

- Зокрема, планується профінансувати завершення будівництва елеваторів у містах Шепетівка та Чотирбоки (Хмельницька обл.) потужністю 180 000 т зберігання.

- Фінансування будівництва елеваторів є вкрай важливим для забезпечення належного зберігання врожаю зернових, які є основою агробізнесу країни, зазначали у банку.

- «Будівництво та відкриття нових торговельних центрів, у свою чергу, забезпечить створення нових робочих місць та задовольнить потребу в придбанні товарів широкого вжитку», – додали в Ощадбанку.

Контекст

«Епіцентр К» через війну втратив три торгові центри у Чернігові, Бучі, Маріуполі – вони повністю зруйновані. Частина обʼєктів мережі призупинила роботу через близькість бойових дій.

«Епіцентр К» – один з лідерів ринку роздрібної торгівлі України з повністю вітчизняними інвестиціями. Окрім мережі торговельних центрів, що об’єднує 72 ТЦ різного формату під брендами «Епіцентр» на «Нова Лінія», до групи компаній входить низка виробничих активів у сферах агропромисловості, деревообробки та виробництва керамічної плитки.

Аграрний підрозділ групи займається вирощуванням зернових, зернобобових та олійних культур, має насіннєвий завод, власні переробні, логістичні та елеваторні потужності. 

Земельний банк компанії об’єднує 167 200 га в п’яти регіонах України, а елеваторна мережа налічує 15 працюючих елеваторів із загальним обсягом зберігання близько 1,54 млн т.

За даними Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців, учасниками ТОВ «Епіцентр К» є Олександр Герега (51,3%), Галина Герега (47,97%) та Тетяна Суржик (0,73%).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні