Категорія
Новини
Дата

«Оскар» в дитячій літературі. «Видавництво Старого Лева» отримало головну нагороду Болонського ярмарку дитячої книги

«Видавництво Старого Лева» отримало головну нагороду Болонського ярмарку дитячої книги в категорії «Європа». Україна та українське видавництво вперше стали призерами цієї премії

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти: 

  • Головну нагороду Болонського ярмарку вручають найкращим видавцям дитячої літератури у кожному з шести географічних регіонів: Африці, Центральній та Південній Америці, Північній Америці, Азії, Океанії та Європі. Загалом у події взяли участь близько 1400 видавництв. «Це як «Оскар», але у світі книжок для дітей», – пояснюють у «ВСЛ». 
  • Номінувати видавця на премію може кожен учасник Болонського ярмарку. Далі для кожного регіону формують шорт-лист. Переможців обирають шляхом голосування учасників ярмарку.
  • Премія не передбачає грошової винагороди, її компенсує репутаційне визнання. Нагородою відзначають не лише видавництво, а й книговидання країни в цілому, українських авторів та ілюстраторів. «Адже на базі їхньої творчості ми будуємо книжковий продукт», – каже комунікаційниця «ВСЛ» Оксана Зьобро.
  • Нагорода сприятиме активнішому продажу прав на книги за кордон. «Видавці, які не знали про наше існування, зацікавляться нашою продукцією, – припускає Зьобро. – Збільшаться шанси на зростання географії продажу прав. Йдеться не лише про цей рік, а й про довгострокову перспективу».

Контекст

Болонський дитячий книжковий ярмарок – провідна галузева подія, яка відбувається уже 60 років поспіль. Це поєднання книжкової виставки та міжнародного бізнес-форуму з питань захисту прав для всіх типів контенту для дітей.

«Премія Болонського ярмарку репрезентує ставлення колег до видавництва, репутацію видавця і креативність його продукції, – каже Зьобро. – Вона показує, наскільки видавець є потужним гравцем на ринку міжнародних прав. Адже щоб тебе номінували, тебе мають знати і вважати найкращим у певному регіоні».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні