Категорія
Новини
Дата

Ostchem Фірташа виграв касацію проти АМКУ. Азотному холдингу загрожував штраф у 107 млн грн

1 хв читання

Підприємства азотного холдингу Ostchem, що входить до Group DF Дмитра Фірташа, виграли суд проти АМКУ у справі про примусовий поділ холдингу та накладення штрафу у розмірі 107 млн грн. Про це йдеться у пресрелізі Ostchem.

Ключові факти

  • Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду повністю задовольнив позовні вимоги трьох підприємств холдингу Ostchem – «Сєвєродонецьке обʼєднання «Азот», Черкаський «Азот» та «Рівнеазот» та визнав недійсним рішення АМКУ від 5 вересня 2019 року.. 
  • Це третє фінальне рішення у затяжному судовому процесі, який тривав майже 3 роки, зазначили в Ostchem. Усі звинувачення у зловживанні монопольним становищем на ринку азотних мінеральних добрив суд визнав неправомірними, а висновки АМКУ про монопольне становище групи – безпідставними. 
  • Суд скасував рішення АМКУ щодо примусового поділу азотного холдингу Ostchem .

Контекст 

5 вересня 2019 року АМКУ ухвалив рішення примусово розділити групу компаній Ostchem Дмитра Фірташа щодо виробників азотних мінеральних добрив та накласти максимальний штраф у розмірі 107 млн грн. 29 липня 2020 року рішення АМКУ про зловживання монопольним становищем та примусовий поділ АМКУ було оскаржено адвокатами Ostchem у Київському Господарському суді Києва. 

28 грудня 2020 року Північний апеляційний господарський суд визнав незаконним рішення АМКУ від 5 вересня 2019 року та залишив в силі рішення Київського госпсуду про визнання незаконними звинувачень Ostchem у зловживанні монопольним становищем на ринку азотних мінеральних добрив.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні