Категорія
Новини
Дата

Ostchem Фірташа виграв касацію проти АМКУ. Азотному холдингу загрожував штраф у 107 млн грн

Підприємства азотного холдингу Ostchem, що входить до Group DF Дмитра Фірташа, виграли суд проти АМКУ у справі про примусовий поділ холдингу та накладення штрафу у розмірі 107 млн грн. Про це йдеться у пресрелізі Ostchem.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду повністю задовольнив позовні вимоги трьох підприємств холдингу Ostchem – «Сєвєродонецьке обʼєднання «Азот», Черкаський «Азот» та «Рівнеазот» та визнав недійсним рішення АМКУ від 5 вересня 2019 року.. 
  • Це третє фінальне рішення у затяжному судовому процесі, який тривав майже 3 роки, зазначили в Ostchem. Усі звинувачення у зловживанні монопольним становищем на ринку азотних мінеральних добрив суд визнав неправомірними, а висновки АМКУ про монопольне становище групи – безпідставними. 
  • Суд скасував рішення АМКУ щодо примусового поділу азотного холдингу Ostchem .

Контекст 

5 вересня 2019 року АМКУ ухвалив рішення примусово розділити групу компаній Ostchem Дмитра Фірташа щодо виробників азотних мінеральних добрив та накласти максимальний штраф у розмірі 107 млн грн. 29 липня 2020 року рішення АМКУ про зловживання монопольним становищем та примусовий поділ АМКУ було оскаржено адвокатами Ostchem у Київському Господарському суді Києва. 

28 грудня 2020 року Північний апеляційний господарський суд визнав незаконним рішення АМКУ від 5 вересня 2019 року та залишив в силі рішення Київського госпсуду про визнання незаконними звинувачень Ostchem у зловживанні монопольним становищем на ринку азотних мінеральних добрив.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні