Категорія
Новини
Дата

Parimatch звільняє 1100 працівників із українських офісів компанії. Це близько половини штату

Гемблінговий холдинг Parimatch скорочує 1100 співробітників в українських офісах. Звільнення, зокрема, стосуються працівників «Parimatch Україна», яка у березні потрапила під санкції РНБО, та IT-компанії GR8 Tech, колишньої Parimatch Tech. Про це Forbes повідомив гендиректор холдингу Parimatch Максим Ляшко.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «На виконання рішення про застосування санкцій РНБО буде звільнено або припинено контрактні відносини із 1100 людей, які працювали на українські офіси Parimatch», – повідомив гендиректор холдингу Parimatch Максим Ляшко.
  • Під скорочення потрапляє майже половина команди. Станом на 11 березня у штаті компанії налічувалося понад 2000 людей.
  • Ляшко не уточнив, скільки саме людей звільнила «Parimatch Україна». Напередодні, 31 березня, стало відомо, що 50% команди, або близько 750 фахівців, скорочує IT-компанія GR8 Tech, колишня Parimatch Tech.
  • У команді залишається топменеджмент, а також частина співробітників, які комунікуватимуть з клієнтами, вирішуватимуть фінансові та юридичні питання.

Контекст

«Ми не маємо жодних зв’язків з РФ, ми працювали на підтримку України і продовжимо відстоювати свою позицію в юридичній площині. Ми віримо, що помилкове рішення про внесення компанії Parimatch у санкційний список буде скасоване», – прокоментував звільнення Ляшко.

10 березня президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти 120 фізичних і 287 юридичних осіб, повʼязаних із гральним бізнесом. До списку потрапив український букмекер Parimatch.

12 березня «Паріматч» припинила операційну діяльність: платформа для клієнтів недоступна, сайт найбільшого букмекера України pm.ua заблоковано.

Коментуючи рішення РНБО, Parimatch заявила, що за два роки сплатила понад 850 млн грн податків, зборів і ліцензійних платежів до держбюджету України. Також компанія наголосила, що з початку війни бренд Parimatch припинив діяльність на території РФ, заборонив будь-яке використання бренду, технічних рішень компанії та будь-яку присутність на території країни-агресора. 

«ТОВ «Паріматч» на постійній основі допомагає країні у боротьбі з ворогом і підтримці населення. […] Компанія має численні державні та військові подяки, в тому числі від президента України. Загальна сума допомоги складає понад 500 млн грн», – йшлося у коментарі компанії.

На розрахункових рахунках компанії ТОВ «Паріматч» заблоковано 250 млн грн клієнтів компанії, повідомляв Ляшко.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні