Категорія
Новини
Дата

IT-компанія GR8 Tech скорочує майже 50% команди через санкції проти свого найбільшого клієнта Parimatch

Гемблінгова IT-компанія GR8 Tech – колишній Parimatch Tech – скорочує майже 50% команди. Причиною стало запровадження санкцій РНБО проти найбільшого клієнта компанії — Parimatch Ukraine. Про це Forbes повідомила пресслужба GR8 Tech.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Станом на лютий 2023 у компанії працювало понад 1500 спеціалістів. Таким чином, скорочення торкнеться майже 750 людей.
  • За планом компанія скоротить частину команд, що займалися обслуговуванням та реалізацією проєктів, націлених на гравця – фінального користувача продуктів компанії. Також скорочення торкнеться позицій, які не актуальні на цей час та у довгостроковій перспективі, наприклад, сервіс підтримки клієнтів Parimatch.
  • Через санкції проти основного клієнта Parimatch компанія втратила до 70% доходу. «В певний момент стало зрозуміло, що радикальні зміни в нашого головного клієнта вимагають реакції й з нашого боку, – прокоментувала Chief Talent Officer Тетяна Давидова. – Ми вкрай відповідально ставимося до побудови команд та підбору фахівців, і прощатися зараз з чималою частиною колективу – сумна новина для всіх сторін».
  • Фахівці отримають компенсацію згідно зі своїми договорами, але не менше ніж за два місяці, та компенсацію невикористаної відпустки, каже Давидова. Також компанія планує залишити спеціалістам комп’ютери та меблі, якими їх забезпечили для віддаленої роботи.
  • «Паралельно з цими змінами наш основний фокус зараз – перебудова на ринках, де ми вже представлені, та виконання зобовʼязань перед основними клієнтами», – каже СЕО GR8 Tech Євген Бєлоусов.

Контекст

До кінця січня 2023-го GR8 Tech мала назву Parimatch Tech. Станом на початок року компанія із понад 1500 спеціалістами на борту посідала 18-те місце у списку найбільших IT-роботодавців України за версією DOU.

Parimatch Tech – заснована у 2020-му IT-компанія із орбіти гемблінгового холдингу Parimatch. Вона розробляла програмне забезпечення і для нині підсанкційної «Parimatch Україна», і для франшиз в інших країнах.

Наразі основний продукт GR8 Tech – iGaming платформа для букмекерів і онлайн-казино. Також компанія продає послугу запуску грального бізнесу під ключ і давній продукт – франшизу Parimatch разом із гральною платформою. 

У портфоліо свіжоперейменованого гемблінгового аутсорсера – 19 клієнтів. 15 з них працюють під брендом Parimatch у Великій Британії, Казахстані, Нігерії, на Кіпрі й ще чотирьох країнах. Назви «сторонніх» покупців менеджмент не розголошує. У списку партнерів на сайті компанії – розробник софту для грального бізнесу Playtech, Google, Amazon Web Services тощо.

GR8 Tech не має фіксованих розцінок на продукт. Натомість бере частку з виторгу клієнта за користування софтом – від 3 до 20%. «Ціноутворення гнучке, залежно від розміру клієнта, – казав Forbes Бєлоусов. – І чим менше складових нашого софту хоче клієнт, тим менша ціна». 

«Parimatch Україна» генерував 60–70% виторгу GR8 Tech, казав Бєлоусов. Він відмовився розкрити абсолютні цифри.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні