Категорія
Новини
Дата

Печерський суд повернув арешт на «облгази Фірташа» – голова АРМА

1 хв читання

Печерський районний суд Києва 28 червня повернув арешти акцій газорозподільних компаній групи РГК, яку повʼязують з підсанкційним бізнесменом Дмитром Фірташем. Про це повідомила голова АРМА Олена Дума. ВАКС 25 червня скасував арешти акцій облгазів групи РГК.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • За її словами, облгази Фірташа, з яких раніше був знятий арешт, повернули у держвласність.
  • «Я вітаю рішення судді Печерського районного суду міста Києва від 28 червня 2024 року, яке підтверджує, що українські суди можуть відповідати рівню європейських», – йдеться у повідомленні Думи у телеграм-каналі.

Контекст

Раніше сьогодні стало відомо, що ВАКС 25 червня скасував арешти акцій газорозподільних компаній групи РГК.

Своєю чергою АРМА звернулося до Офісу генерального прокурора для повторного арешту згаданих активів.

«Вважаю, що органи державної влади в таких ситуаціях мають діяти як єдиний синхронний механізм спільно з органами законодавчої та судової влади», – заявила голова АРМА Олена Дума.

Групу РГК пов’язують із Дмитром Фірташем – офіційно він не є бенефіціаром цієї компанії.

У травні 2022-го Печерський районний суд арештував і передав в управління АРМА корпоративні права 26 облгазів. Потім уряд передав ці активи в «Нафтогазу». Причина арешту – 1,5 млрд грн несплати за користування мережами.

Влітку 2022 року АРМА уклало договір з «Чорноморнафтогазом» (входить в групу «Нафтогаз» про управління корпоративними правами газорозподільних компаній.

24 червня 2024-го президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про продовження санкцій стосовно 390 фізичних і 366 юросіб терміном ще на 10 років. У списку, зокрема, бізнесмен Дмитро Фірташ. Group DF заявила, що вважає рішення РНБО спробою чинити тиск на бізнес. Компанія називає санкції проти Фірташа «несправедливими» і вже оскаржує їх в українському суді, а такожі планує звертатися у міжнародні суди.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд