Категорія
Новини
Дата

Зеленський продовжив санкції щодо Фірташа, Фукса та низки російських бізнесменів

1 хв читання

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України щодо продовження санкцій стосовно 390 фізичних і 366 юридичних осіб терміном ще на 10 років, йдеться в указі голови держави.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • Йдеться, зокрема, про українських бізнесменів Дмитра Фірташа і Павла Фукса, а також низки російських бізнесменів, серед яких Олег Дерипаска, керівник правління «Газпрому» Олексій Міллер, президент-голова правління банку ВТБ Андрій Костін та інші. 
  • Санкції проти засновника «Смарт-холдингу» Вадима Новинського продовжено на пʼять років, проти Вадима Єрмолаєва – на 10-ть. 
  • Запроваджені указом обмеження передбачають: блокування активів, обмеження торгових операцій, повну заборону транзиту ресурсів, запобігання виведенню капіталу з України, тощо.
  • Згідно із указом, міністерству закордонних справ доручено поінформувати компетентні органи ЄС, США та інших держав про застосування санкцій і порушити перед ними питання про запровадження аналогічних обмежувальних заходів.

Контекст

У червні 2021 року РНБО ввела санкції проти Дмитра Фірташа, вони були повʼязані з його участю у титановому бізнесі: заводи Фірташа постачали титан для оборонної промисловості Росії. Окрім Фірташа, Рада безпеки ввела санкції стосовно Павла Фукса. Тоді секретар РНБО Олексій Данилов заявляв, що Фукс причетний до незаконного отримання ліцензій на видобуток корисних копалин в Україні. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд