Категорія
Новини
Дата

Власник Group DF Фірташ має намір оскаржувати продовження санкцій у міжнародних судах

1 хв читання

Group DF вважає рішення РНБО про продовження санкцій проти акціонера компанії Дмитра Фірташа спробою чинити тиск на бізнес, йдеться в офіційній заяві. Компанія називає санкції «несправедливими» і вже оскаржує їх в українському суді, а тепер має намір звертатися у міжнародні.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Контекст

  • Згідно із заявою, Group DF вважає, що санкції «запроваджені несправедливо, без будь-якої належної правової процедури чи правової основи і найголовніше – без жодних доказів».
  • Компанія вже оскаржує санкції в суді, зокрема, адміністративна справа №9901/332/21 перебуває на розгляді Верховного Суду України.
  • Group DF зазначає, що судовий розгляд триває три роки, а засідання продовжують переноситися до цього дня.
  • «Тому ми також подаватимемо позов до відповідних міжнародних судів. Ми будемо відновлювати справедливість і доводити незаконність та абсурдність запровадження санкцій проти акціонера», – йдеться у заяві.
  • Компанія вважає, що введені санкції є однією із форм тиску на бізнес.

Контекст

У червні 2021 року РНБО ввела санкції проти Дмитра Фірташа, вони були повʼязані з його участю у титановому бізнесі. Тодішній секретар РНБО Олексій Данилов заявляв, що заводи Фірташа постачали титан для оборонної промисловості Росії.

24 червня 2024-го президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо продовження санкцій стосовно 390 фізичних і 366 юридичних осіб терміном ще на 10 років, йдеться в указі голови держави. У списку, зокрема, є і український бізнесмен Дмитро Фірташ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд