Підприємці у Харківській, Тернопільській, Полтавській і Івано-Франківській областях бояться працювати через ракетні атаки РФ – дослідження /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

Підприємці у Харківській, Тернопільській, Полтавській і Івано-Франківській областях бояться працювати через ракетні атаки РФ – дослідження

Shutterstock

Представники бізнесу з Харківської, Тернопільської, Полтавської, Івано-Франківської областей заявили про небезпеку для ведення бізнесу через російський ракетний терор, повідомив Інститут економічних досліджень та політичних консультацій із посиланням на останнє опитування підприємців. Водночас на Волині та Закарпатті, на думку бізнесу, працювати безпечно.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Згідно з результатами щомісячного опитування підприємств за грудень 2022-го, частка підприємств, які повідомили, що небезпечно працювати, залишається без суттєвих змін порівняно з листопадом та становить 47%. Значення перешкоди для ведення бізнесу «працювати небезпечно» у листопаді та грудні було найвищим за весь період опитування.
  • «Підприємства, які розташовані далеко від лінії фронту, за виключенням Харківської області, яка так само потерпає від ракетного терору, інші області, де 100%, майже всі підприємства сказали, що це впливає на їхню роботу. Вони знаходяться в тих регіонах, які під частішими атаками російських терористів», – зазначила виконавча директорка ІЕД Оксана Кузяків.
  • Зокрема, 100% опитаних підприємців у Харківській, Тернопільській, Полтавській та Івано-Франківській областях заявили про небезпеку для ведення бізнесу через ракетні атаки РФ. У Львівський області вважають, що небезпечно працювати, 96,8% опитаних, у Києві – 81% респондентів.
  • Водночас у Волинській і Закарпатській областях, на думку бізнесу, працювати безпечно.
Підприємці у Харківській, Тернопільській, Полтавській і Івано-Франківській областях бояться працювати через ракетні атаки РФ – дослідження /Фото 1

Інфографіка: Інститут економічних досліджень та політичних консультацій

  • Дослідження вказує на те, що бізнес продовжує відчувати вплив російського ракетного терору, але адаптується до роботи в таких умовах.
  • У грудні 2022 року перебої з електрикою другий місяць поспіль очолюють список перешкод для ведення бізнесу. Відсоток респондентів, які повідомили про перебої з електроенергією як про перешкоду ведення бізнесу, дещо зріс із 78% у листопаді до 80% у грудні.
  • Збір даних для опитування відбувався 13-26 грудня, у грудні було опитано 551 підприємство з 21 регіона.

Контекст

10 жовтня зазначається як дата першого масованого ракетного обстрілу та початок відліку атак на енергетичну інфраструктуру, але перший обстріл стався ще 11 вересня, тоді окупанти вдарили по Харківській ТЕЦ.

За попередніми даними Командування повітряних сил, з того часу приблизно понад 420 ракет і 430 дронів-камікадзе були збиті протиповітряною обороною. За словами речника ПС ЗСУ, у РФ є перелік обʼєктів, які вона планує атакувати, де вказані пріоритетні та другорядні цілі.

31 грудня, Росія здійснила чергову масовану ракетну атаку по українських містах, вона призвела до руйнувань у Києві. У кількох областях та столиці було обмежено електропостачання. Ворог атакував не лише критичну інфраструктуру, а й житлові будинки, готелі та школи. 

У новорічну ніч, з 31 грудня на 1 січня, Росія атакувала Україну іранськими дронами, в результаті було збито 45 ударних безпілотників. У ніч з 1 на 2 січня окупанти знову завдали масованого удару безпілотниками «Shahed-131/136», ППО знищила усі 39 ударних БпЛА.

Станом на кінець минулого року Сили української протиповітряної оборони збили понад 420 російських ракет та 430 дронів-камікадзе, випущених по енергетичній інфраструктурі України з вересня, повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні