Категорія
Новини
Дата

Південна Корея оштрафувала Google на $32 млн за витіснення місцевого конкурента

Південна Корея оштрафувала Google Alphabet Inc. на 42,1 млрд вон ($32 млн) за використання свого впливу на ринку мобільних додатків для витіснення місцевого конкурента, пише Bloomberg. Зокрема, Google намагався заблокувати зростання корейської платформи One Store Co. 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За даними місцевого регулятора, Google попросив деякі корейські ігрові компанії, у тому числі NCSoft Corp. та Netmarble Corp., а також дрібніші фірми й китайські компанії випускати свої нові ігри виключно в Google Play Store в обмін на те, що Google просуватиме їхні ігри та надаватиме подальшу підтримку за кордоном.
  • За словами Федеральної торгової комісії США (FTC), розміщення гри Google на своїх головних сторінках вважалося вирішальним чинником для успіху корейських ігрових компаній у розширенні за кордон, де популярність багатьох їхніх ігор низька.
  • Google, який контролює приблизно три чверті ринку мобільних програм у Кореї, заперечує надання пільг розробникам, які розміщують свої програми тільки в Google Play.
  • «Порушення закону не було, – заявив представник Google, додавши, що це відкрита платформа, яка дає розробникам контроль над тим, як вони поширюють свої додатки. – Google вкладає значні кошти в успіх розробників, і ми не погоджуємося з висновками KFTC (Корейська комісія зі справедливої торгівлі)».
Південна Корея оштрафувала Google на $32 млн за витіснення місцевого конкурента /Фото 1

Інфографіка: Bloomberg

  • Регулятор заявив, що Google почав робити умовні пропозиції у червні 2016 року, коли One Store розпочав свою діяльність у Кореї, і продовжував до квітня 2018-го. 
  • Вважається, що ця діяльність завадила One Store залучати нові ігри та призвела до падіння продажів, у той час як доходи Google збільшилися на близько 1,8 трлн вон, повідомив регулятор.
  • «Дії Google відрізняються від звичайної маркетингової діяльності, – заявив на брифінгу Ю Сон Ук, генеральний директор Антимонопольного бюро. – Намір Google полягав у тому, щоб виключити з ринку One Store, якого він вважав сильним конкурентом».

Контекст

У минулому році федеральний суд Австралії зобовʼязав підрозділ Google Alphabet Inc виплатити штраф у розмірі $42,7 млн за введення користувачів в оману при зборі їхніх особистих даних про місцезнаходження, повідомляє Reuters із посиланням на австралійську службу з контролю за дотриманням конкуренції.

Зіткнувшись із зростаючими звинуваченнями в антиконкурентній практиці по всьому світу, Google стверджує, що на відміну від Apple Inc. вона не заважає іншим магазинам додатків конкурувати на своїй платформі. 

Google зіткнувся з різними антимонопольними звинуваченнями за межами США, включаючи штрафи та позови в Індії й Великій Британії в останні місяці.

Корейський наглядовий орган розкрив внутрішні меморандуми, документи та електронні листи від співробітників Google, стверджуючи, що американська фірма розглядала One Store як загрозу своїм корейським продажам і почала стратегію проти конкурента, навіть коли знала, що практика була антиконкурентною.

За даними FTC, як Google Play Store, так і One Store забезпечують понад 90% продажів у Кореї за рахунок продажу ігор. Google займав від 80% до 95% ринку мобільних програм для Android у Кореї в період з 2014 по 2019 роки.

One Store – це місцева платформа, створена трьома корейськими телекомунікаційними компаніями – SK Telecom Co., KT Corp. та LG Uplus Corp. – та інтернет-фірмою Naver Corp. One Store готує первинне публічне розміщення акцій і оцінюється в $833 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні