Категорія
Новини
Дата

Польські протестувальники пропускають вантажівки лише через ПП «Краківець»

Рух вантажівок у бік Польщі здійснюється лише на пункті пропуску «Краківець». ПП «Ягодин», «Устилуг», «Угринів», «Рава-Руська» і «Шегині» заблоковані польськими протестувальниками. Про це повідомив в ефірі телемарафону речник ДПСУ Андрій Демченко, пише «Укрінформ».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Рух вантажівок відбувається лише у пункті пропуску «Краківець», який польські фермери розблокували з 8 на 9 березня.
  • За словами Демченка, поляки на заблокованих пунктах пропуску пропускають деяку кількість вантажівок, зокрема через «Шегині» минулої доби до України проїхали 40 вантажівок.
  • У чергах на території Польщі у п’яти заблокованих ПП знаходиться приблизно 1050 вантажівок. Водночас у розблокованому ПП «Краківець» на можливість проїзду очікує близько 500 вантажівок.

Контекст

27 лютого тисячі польських фермерів вийшли на вулиці Варшави з національними прапорами, протестуючи проти імпорту агропродукції з України та «зеленої угоди» ЄС. Чого саме хочуть польські фермери від ЄС та власного уряду і до чого тут Україна, читайте в матеріалі Forbes.

13 березня польські фермери, які протестують на прикордонному переході «Дорогуськ- Ягодин», вирішили пропустити усі вантажівки, які застрягли там. Лідер протесту повідомив польському РАР, що рішення ухвалили «на знак доброї волі».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні