Категорія
Новини
Дата

Порт у Санкт-Петербурзі на тлі атак безпілотників припинив відвантаження селітри

1 хв читання

Через атаки дронів великий порт Санкт-Петербург припинив відвантажувати селітру, пише російське видання «Коммерсантъ». Влада планує винести перевалку селітри за межі міста.

Ключові факти

  • Порт припинив перевалку селітри у лютому, за даними джерел, йдеться про обсяги близько 3 млн т на рік. 
  • Для порту, який і так перебуває в непростому становищі через втрату торгових операцій з Європою, це суттєвий удар.
  • За інформацією співрозмовників, відвантаження припинені через заборону влади, при цьому прийнято рішення про винесення перевалки селітри за межі міста.
  • Водночас Усть-Луга поки не готова приймати селітру, оскільки порту необхідна модернізація інфраструктури. 
  • Одне з джерел стверджує, після атаки безпілотників на Петербурзький нафтовий термінал у січні губернатор Олександр Беглов побоюється можливої диверсії з руйнівними для міста наслідками, адже аміачна селітра потенційно вибухонебезпечна

Контекст

На початку року, а саме 18 січня дронами був атакований нафтовий термінал у Ленінградській області. 19 січня дрон атакував нафтобазу, що належить «Роснєфті» у місті Клинці Брянської області. А 21 січня приліт безпілотника спричинив пожежу на терміналі «Новатека» в морському порту Усть-Луга в Ленінградській області. 25 січня українські дрони атакували НПЗ у Туапсе.

Під атаками дронів опинилася інфраструктура, яка торік принесла РФ третину експортних надходжень. Географія ударів – від Чорного моря до витоків Волги. 

У березні атаки продовжилися. У ніч на 12 березня безпілотники атакували НПЗ компанії «Лукойл» у Нижньогородській області. Внаслідок атаки виведена з ладу найбільша установку з переробки нафти, яка забезпечувала 53% переробки на НПЗ.

В ніч на 13 березня СБУ атакувала дронами три нафтопереробні заводи в Росії: в Рязані, Кстово Нижегородської області та Кірішах Ленінградської області. За даними джерела УП, ці атаки – продовження низки спецоперацій по ворожим НПЗ, які раніше розпочала спецслужба. 13 березня Новошахтинський завод нафтопродуктів, що розташований у Ростовській області РФ, зупинився після атаки дронів.

15 березня безпілотники уразили підприємство «Первый завод» у Калузькій області РФ, яке займається переробкою нафти.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні