Категорія
Новини
Дата

У Калузькій області дрони ГУР атакували нафтопереробний завод – УП

1 хв читання

У ніч на пʼятницю, 15 березня, безпілотники уразили підприємство «Первый завод» у Калузькій області РФ, яке займається переробкою нафти, повідомляє «Українська правда» із посиланням на співрозмовника в ГУР.

Ключові факти

  • За даними джерела, дрони досягли поставленої мети і завдали ураження.
  • Окремо співрозмовник зазначив, що це підприємство РФ використовувала у військових цілях.
  • Російські Telegram-канали повідомили, що в обладнання НПЗ у селищі Полотняний завод Калузької області влучили три дрони. У результаті атаки сталася пожежа, устаткування зазнало пошкоджень.
  • Водночас очільник регіону Владислав Шапша повідомив, що нібито безпілотники були збиті і жодних руйнувань немає.

Контекст

21 січня дрони успішно атакували промислові потужності нафтопереробного російського заводу «Новатек» на території порту Усть-Луга. Як результат – російський порт Усть-Луга зупинився на добу, а відновлення роботи заводу може зайняти тижні та місяці. Скільки від цього удару може втратити найбільша російська приватна нафтова компанія «Новатек» та які цілі можуть бути наступними, читайте в матеріалі Forbes Ukraine.

У ніч на 12 березня безпілотники атакували НПЗ компанії «Лукойл» у Нижньогородській області. Внаслідок атаки виведена з ладу найбільша установку з переробки нафти, яка забезпечувала 53% переробки на НПЗ.

В ніч на 13 березня СБУ атакувала дронами три нафтопереробні заводи в Росії: в Рязані, Кстово Нижегородської області та Кірішах Ленінградської області. За даними джерела УП, ці атаки – продовження низки спецоперацій по ворожим НПЗ, які раніше розпочала спецслужба. Атаковані НПЗ входять до пʼятірки найбільших заводів у РФ.

13 березня Новошахтинський завод нафтопродуктів, що розташований у Ростовській області РФ, зупинився після атаки дронів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні