Категорія
Новини
Дата

У Калузькій області дрони ГУР атакували нафтопереробний завод – УП

У ніч на пʼятницю, 15 березня, безпілотники уразили підприємство «Первый завод» у Калузькій області РФ, яке займається переробкою нафти, повідомляє «Українська правда» із посиланням на співрозмовника в ГУР.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За даними джерела, дрони досягли поставленої мети і завдали ураження.
  • Окремо співрозмовник зазначив, що це підприємство РФ використовувала у військових цілях.
  • Російські Telegram-канали повідомили, що в обладнання НПЗ у селищі Полотняний завод Калузької області влучили три дрони. У результаті атаки сталася пожежа, устаткування зазнало пошкоджень.
  • Водночас очільник регіону Владислав Шапша повідомив, що нібито безпілотники були збиті і жодних руйнувань немає.

Контекст

21 січня дрони успішно атакували промислові потужності нафтопереробного російського заводу «Новатек» на території порту Усть-Луга. Як результат – російський порт Усть-Луга зупинився на добу, а відновлення роботи заводу може зайняти тижні та місяці. Скільки від цього удару може втратити найбільша російська приватна нафтова компанія «Новатек» та які цілі можуть бути наступними, читайте в матеріалі Forbes Ukraine.

У ніч на 12 березня безпілотники атакували НПЗ компанії «Лукойл» у Нижньогородській області. Внаслідок атаки виведена з ладу найбільша установку з переробки нафти, яка забезпечувала 53% переробки на НПЗ.

В ніч на 13 березня СБУ атакувала дронами три нафтопереробні заводи в Росії: в Рязані, Кстово Нижегородської області та Кірішах Ленінградської області. За даними джерела УП, ці атаки – продовження низки спецоперацій по ворожим НПЗ, які раніше розпочала спецслужба. Атаковані НПЗ входять до пʼятірки найбільших заводів у РФ.

13 березня Новошахтинський завод нафтопродуктів, що розташований у Ростовській області РФ, зупинився після атаки дронів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні