Категорія
Новини
Дата

Пошта Польщі знизила тарифи на відправку посилок до України на 75%

Пошта Польська (Poczta Polska) з 5 жовтня знизила тарифи на пересилання всіх посилок Express Mail Service вагою до 20 кг до України на 75%, повідомляє «Укрпошта».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Суттєве зниження тарифів на відправку посилок з Польщі до України – це ще один жест підтримки українців, що зараз перебувають в Польщі, та їхніх сімей та близьких, які залишилися в Україні», ─ прокоментував генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський.
  • Відтепер EMS-відправлення до 1 кг – 42 злотих, до 5 кг – 52 злотих. ⠀
  • Посилки можна надсилати з відділень Poczta Polska, що приймають EMS.
  • Терміни доставки у середньому становлять 7–14 днів.
  • За словами Смілянського, наступним кроком буде перегляд тарифів на доставку відправлень з України до Польщі.

Контекст

З початку року з Польщі до України надійшло понад 640 т імпортних відправлень та окремо доставлено 150 т безкоштовних посилок.

Пошта Польська підтримує Україну з перших днів війни. Компанія надала можливість безкоштовно надсилати гуманітарні посилки вагою до 20 кг протягом певного періоду, забезпечила логістичне обслуговування акції на користь українських школярів «Школа для вас» (#SzkołaDlaWas), брала участь у перевезенні гуманітарної допомоги. Завдяки домовленостям між Поштою Польською та Міністерством фінансів відправлення з гуманітарною допомогою для України з-за меж Європейського Союзу, що надходили на склад POL-CEL у Хелмі до 30 червня цього року, не обкладалися в Польщі жодними митними, податковими чи поштовими зборами. 

16 серпня цього року Пошта Польська та «Укрпошта» уклали Меморандум про співпрацю. Спільна діяльність спрямована, з-поміж іншого, на полегшення процесу купівлі для громадян Польщі та України, а також на посилення провідної ролі національних поштових операторів на своїх внутрішніх ринках.

«Укрпошта» має намір оформити угоду з купівлі невеликого українського банку протягом двох найближчих кварталів. Із пошуком держкомпанії допомагає KPMG, послуги якої обійдуться «Укрпошті» у 2,4 млн грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні