Категорія
Новини
Дата

Посли ЄС погодили 14-й пакет санкцій проти Росії

1 хв читання

Посли Європейського Союзу погодили 14-й пакет санкцій проти Росії у відповідь на агресію проти України, повідомляє головування Бельгії в Раді ЄС. Пакет назвали «потужним і значним».

Санкції завдають значної шкоди російській економіці, обмежуючи доступ до фінансів, технологій та міжнародних ринків. Обмеження запроваджуються, щоб змусити РФ зупинити війну та вивести свої війська з України.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • «Посли ЄС щойно погодили про потужний і значний 14-й пакет санкцій у відповідь на російську агресію проти України», – йдеться в повідомленні.
  • Зазначається, що пакет передбачає нові цільові заходи та максимізує вплив чинних санкцій, шляхом закриття лазівок.
  • Новий пакет санкцій ще більше обмежить доступ Росії до ключових технологій, позбавить Росію подальших енергетичних доходів і боротиметься з «тіньовим флотом» і «тіньовою банківською мережею» за кордоном, зазначила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Контекст

Напередодні країни ЄС не змогли домовитися про новий пакет санкцій через блокування з боку Німеччини. Берлін був стурбований пунктом, який змушував компанії ЄС гарантувати, що їхні клієнти не зможуть потім продавати товари, що потрапили під санкції, до Росії.

19 червня видання EUobserver повідомило, що в новому 14-му пакеті санкцій проти Росії будуть обмеження стосовно 20 фізичних та 22 юридичних осіб. У новому пакеті передбачені обмеження на нафтотанкери та постачання скрапленого газу. Також до проєкту входять обмеження на експорт гелію, доступ до деяких технологій подвійного призначення.

Після початку великої війни США та союзники запровадили проти Росії санкції, спрямовані на зменшення здатності Кремля вести війну, перекривши доступ до західних технологій. Однак РФ продовжує знаходити способи для обходу санкцій, їй вдається отримувати іноземні компоненти, а в російській зброї все ще знаходять американські компоненти.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд